Niektóre strony nie działają


(Mm46223) #1

Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie. Wiem iż moje pytanie może poirytować co bardziej doświadczonych użytkowników forum ... ponieważ takich pytań jest już kilka w sieci, ale zapewniam iż starałem się znaleźć rozwiązanie i jej nie znalazłem. A dokładniej - znalazłem- zrobiłem wszystko co znalazłem w poradach i nic nie poskutkowało. Jenynym wnioskiem jaki udało mi się wysnuć jest to iż każdy taki problem jest dość indywidualny - i dlatego właśnie postanowiłem w desperacji napisać tego postam.

Więc może po tym przydługim wstępie przejdę do sedna:

Problem:

Niektóre strony nie chcą mi się ładować. a dokładniej rzecz ujmując chodzi o strony microsoftu - wszelakie strony microsoftu. Co powoduje iż nie mogę zassać nawet głupiego net.framework czy innych takich.

Objaw:

Pokazuje mi komunikat: ie-nie mozna wyświetlić strony, ff - nie odnaleziono adresu, to samo jest w chromie.

Fakty:

System świeżo postawiony (XP sp2)

Admin sieci nic nie blokuje ponieważ na innym komputerze wszystko jest ok.

Zabezpieczenie jakie posiadam to: outpost security suite 2009 - wcześniej ( przed reinstalem systemu) również go używałem i wszystko było ok.

Zestaw programów taki sam jak przed reinstalem

Nie wiem. Może ktoś z was zechce zerknąć mi w raport z combofix albo czegoś takiego. Lub jakiejkolwiek porady mi udzieli.

będę niezmiernie wdzięczny.

Czy znajdzie się ktoś kto mi pomoże?


(Michaelp128) #2

Podaj log z HijackThis. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=16&t=36654

Podaj log z Combofix. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=16&t=36654

Logi dajesz na wklej.org lub wklej.eu a w poście podajesz tylko link.


(Mm46223) #3

log z HijackThis - http://wklej.org/id/38390/

log z ComboFix - http://wklej.org/id/38391/

będę niezmiernie wdzieczny za pomoc


(Olixxx94) #4

Fix w HijackThis.


(Michaelp128) #5

Nic nie usuwaj! To prawidłowy wpis.

http://www.processlibrary.com/directory/files/atwtusb/


(Mm46223) #6

więc co mam robić?


(huber2t) #7

otwórz notatnik i wklej

Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer

usuń ręcznie folder C:\Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!


(Mm46223) #8

Wszystko to zrobione a strony jak nie działały tak nie działają.

Dalej strony microsoftu ( czyli również ta którą podałeś tu: http://support.microsoft.com/kb/310405/pl)nie działają.

jak sie okazało przy próbie wykonania wszystkich kroków ktore zaleciłeś - strona kasperskiyego rowniez nie dziala.

Co dalej?

Jakieś pomysły?


(Michaelp128) #9

Na czas wchodzenia na stronę Microsoftu wyłącz firewalla.

Pobierz i zastosuj Malwarebytes' Anti-Malware Uruchom pełne skanowanie jeżeli coś znajdzie, to usuń. Następnie daj loga na forum.

Przeskanuj system Dr.WEB CureIt!.


(Mm46223) #10

Trick z wyłączaniem firewalla nie działa.

I na stronę z malwarebytes nie mogę się również dostać.

Więc co w takiej sytuacji.

Ps.

Rozpocząłem dogłębny scan tym co mam czyli outpostem... chwile to potrwa, ale jak znam zycie to niczego nie wykryje.

Pomóżcie.

-- Dodane 13.01.2009 (Wt) 12:20 --

I jak ? pomoże ktoś bo dalej nic.

-- Dodane 13.01.2009 (Wt) 14:57 --

kolejne próby walki spełzły na niczym.

a rzeczy ktore zrobilem to staly dns.

kolejne skany systemu przy pomocy różnych antywirów,antyrotkitow, anty.... różności. Tylko w jednym przypadk wykryło jednego vira - ktory zostal usuniety.

Ma ktoś może jeszce jakiś pomysł?


(Leon$) #11

Pobierz Combofix http://www.searchengines.pl/index.php?s ... ntry395642 ale nie włączaj.

Podczas pobierania i skanu Combofixem proszę wyłączyć wszelkie zapory i antywirusy

Otwórz notatnik i wklej

zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe

http://img.wklej.org/images/88953CFScri ... iemoes.gif

Powinno rozpocząć się usuwanie

Potem log z usuwania Combofix

:slight_smile:


(Mm46223) #12

oto log z usuwania: http://wklej.org/id/38888/

Dzięki wielkie.... po prawie 3 dniach walki to było właśnie to co naprawiło w końcu mój problem. Dzięki wielkie.

Pozdrawiam


(Leon$) #13

Log wygląda na czysty

spróbuj dla pewności przeskanować Kasperskim

:slight_smile: