Niektóre strony się nie wczytują


(Mateusz Micherda) #1

Witam,

ot tak nagle mam pewien problem na kompie - na każdej przeglądarce nie działają mi niektóre strony np sklep ubisoft, sklep origin, own3d.tv, w tłumaczu google nie wyświetla mi grafiki tylko mam czysty tekst.

Otóż wpisuję nazwę w pole adresu przeglądarki i widnieje "Wysyłanie żądania..." a przy niektórych "Oczekiwanie", i tyle z ładowania strony.

System: Windows 7 Home Premium.

Plik hosts:

OTL

Extras.txt

http://wklej.to/AzihE

OTL.txt

http://wklej.to/RnGfN

Próbowałem na oryginalnym pliku jednak problem nadal występuje. Przeskanowałem system KIS'12 - nic nie znalazł.

Ma ktoś pomysł, co jest przyczyną?

Pozdrawiam.


(Komor95) #2

Próbowałeś na różnych przeglądarkach otwierać te strony lub ze zamkniętym kis`em?


(Mateusz Micherda) #3

Tak, różne przeglądarki, na wł/wył KIS, firewallu...


(adam9870) #4

Co do grafik w tłumaczu Google, spróbuj przeczyścić prywatne dane przeglądarek, pliki tymczasowe, historię itp.

Czy spróbowałeś używać proxy? W ten sposób wyeliminujesz możliwość, że Twój dostawca internetu coś Ci blokuje.

W jaki sposób łączysz się z internetem? Jeżeli w sieci masz też inne komputery, to czy tylko u Ciebie występuje ten problem?

Czy gdy nie działa np. origin, to gdy w przeglądarce, w polu adresu wpiszesz http://72.32.80.176/ to wszystko jest dobrze? Czy pingi albo tracert dochodzą?

Utwórz punkt przywracania ktore-programy-moge-usunac-t483768.html?hilit=przywracanie#p3048980 i sprawdź Complete Internet Repair http://www.softpedia.com/get/Internet/O ... pair.shtml

Czy zawsze tak było? Infekcja? OTL analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741 albo OTLPE gdy system nie działa: http://www.fixitpc.pl/topic/4414-diagno ... h-windows/ Następnie możesz kliknąć w ikonę wykrzyknika w prawym górnym rogu Twojej wiadomości i poprosić moderatora o przeniesienie tematu do działu Bezpieczeństwo (a potem możesz z powrotem). Tam najszybciej ktoś sprawdzi log.

Daj znać o efektach.

Pozdrawiam.


(Mateusz Micherda) #5

Czyszczenie ciasteczek, TIF'ów, historii etc robiłem niejednokrotnie - bez skutku.

Przez proxy - działa.

(Nasunęła mi się myśl, że to dostawca może blokować, ale po co sklep internetowy :o , w sumie kiedyś poblokował mi porty co uniemożliwiło mi grę w multi w Crysis 2, poużerałem się ale w końcu gram).

Korzystam z hosta podpiętego bezpośrednio do sieci internet, bezprzewodowego, bez routera, wszystkie dane połączenia mam na sztywno.

Wejście poprzez adres IP zamiast nazwy memonicznej nic nie daje - zmieni IP na nazwę domeny, jednak nie połączy - "Wysyłanie żądania...".

Ping i tracert działają na domenach ogólnie nie działających u mnie.

Zaraz załączę raport z OTL'a.

________________

Edit:

OTL

Extras.txt

http://wklej.to/AzihE

OTL.txt

http://wklej.to/RnGfN


(adam9870) #6

Ja pogadałbym z dostawcą internetu i sprawdził czy identyczny problem jest u innych użytkowników albo na innych komputerach.


(Mateusz Micherda) #7

Jest to akurat dostawca regionalny, mam kumpla korzystającego z tej samej firmy i nie ma takiego problemu. Sprawdzę jeszcze czy po podpięciu innego kompa będzie ten sam problem - jeśli tak, wina po stronie usługodawcy.