Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Dodatkowo czy w menedzerze urządzen są jakieś wykrzykniki?
ashleee , poszukaj w dodaj usuń programy sterownika od dzwięku i go odinstaluj ze względu na to iż ten co podałem nie chce zainstalować bo pisze ze masz nowszą wersję. Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik…
odinstalowalam, potem powtórnie zainstalowałam z pliku joybook a52…, następnie, rozpoczęłam instalację microsoft UAA bus driver - wyskoczyło to samo - nie ma potrzeby instalowania tego sprzętu itd.
w menedżerze urządzeń po ppm i aktualizacji streownika - sprzęt nie został zainstalowany pozniewaz kreator nie może odnaleźć wy maganego sterownika
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Jesteś pewny ze twoja karta graficzna jest zintegrowana z płytą główna??? sprawdz moze nazwe karty innym programem moze aida32 cos wiecej pokaze
Witam. Jak wiele osób przede mną mam problem ze sterownikami. Zrobiłam format i musiałam szukac po necie wielu sterowników, jednkże nadal mam problem z jednym sterownkiem do karty dżwiękowej.
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Płyta główna:
Typ procesora Mobile Intel Celeron M 380J, 1600 MHz (16 x 100)
Nazwa płyty głównej Hewlett-Packard HP 510 Notebook PC (RU962AA#AKD)
Mikroukład płyty głównej Intel Alviso-G i910GML
Karta dźwiękowa Intel 82801FBM ICH6-M - AC’97 Audio Controller [b-1]
Proszę bardzo o pomoc w znalezieniu sterownika i z góry dziękuję.
Dziękuję ślicznie za pomoc. Pomogło i komputer w końcu “zagrał”. Jestem pd wrażeniem tak szybkiej reakcji no i wiedzy, ja siediząłm cały dzięn i szukałam. Jeszcze raz dziękuję