Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

daniefilth ,

Zajrzyj

:arrow: http://forum.idg.pl/karty_dzwiekowe_glo … 47036.html

daniefilth , a czy do odczytu nazwy płyty głównej użyłeś Everesta Ultimate, czy Home? Użyj tego pierwszego.

a więc:

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-945GCM-S2L (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Instaluj kolejno:

:arrow: Chipset

:arrow: audio_bus

:arrow: Kartę dźwiękową

Mam problem podczas instalowania sterownika chipsetu:

sterownik Intel®82801G (ICH7 Family) USB2 Enhanced host controller-27 CC

instalował się ponad pół godziny i nic z tego-zakończyłem cały proces,audio bus i karty dźwiękowej nie instalowalem(instalować mimo to? )… Co teraz robić?

A czy podczas instalacji mogłeś odznaczyć USB albo czy kontroler USB 2.0 (lub Enhanced) jest włączony w biosie?

witam.mam ten sam problem z dzwiekiem.posiadam laptopa Acer Aspire 5110

karta dzwiekowa to REALTEK ALC @ ATI SB 450-HDAC

pomooocy bo jestem poczatkujacy a mam juz dosc proszenia znajomych…:confused:

Do Acera:

Chipset

Sterowniki audio

sciagnalem…jak i gdzie to zainstalowac?

Wypakuj programem Winrar do osobnych folderów (po zainstalowaniu winrara, po kliknięciu prawym przyciskiem myszy, na no sterownikach audio, pojawi się taka możliwość). Po wypakowaniu, znajdź plik setup.exe i go uruchom. Instalator powinien zrobić wszystko automatycznie.

dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeki po stokroc! !!

tylko jak sie to stalo ze wogole przestal dzialac?mozliwe ze przez taki program do czyszczenia kompa jak '‘spy boot’'mogly zostac usuniete jakies potrzebna skladniki?

Mitam! Ja również mam ten sam problem z nieprawidłowym sterownikiem DirectSound i kompletnie nie wiem co z tym zrobić… Chciałam sprawdzić nazwę płyty głównej przez program, który podawaliście wyżej, jednak pojawia się takie coś Nazwa płyty głównej: nieznane. A karty dźwiekowej w ogóle nie ma… hmm :confused: Wcześniej miałam dźwięk, lecz sformatowałam dysk i już nie działa. Może da się coś z tym zrobić? Z góry dziękuję za jakikolwiek odzew…

Użyłam everesta ultimate i już znam niezbędne nazwy…

Nazwa płyty głównej MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 550, AMD Hammer

Karta dźwiękowa Realtek ALC883 @ nVIDIA nForce 550 (MCP55) - High Definition Audio Controller

System: Win XP home edition

Może ktoś mi pomóc w znalezieniu odpowiednich sterowników? Bardzo proszę… :frowning:

prawpiek , zainstaluj:

chipset

kb888111

kb888111-link2

Dźwięk

Ściągnęłam chipset, jednak jak klika na setup to wyskakuje informacja, że ta aplikacja może zależeć od innych plików skompresowanych w tym folderze. Mimo to klikam “uruchom” i powinno zacząć się instalować, jednak nic nie rusza…

Zainstaluj najpierw jeszcze to: klik.

Działa. Dziękuję !!

Mam ten sam problem co wy.Moja płyta główna to Hewlett-Packard HP Compaq 6720s a Karta dźwiękowa Analog Devices AD1981HD @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller pomóżcie. Dodam że kupiłem w go w erze z blueconnectem

Cichy1310 , zainstaluj:

chipset

UAA

Dźwięk

Dzięki cosik_ktosik działa:) a jak nie mogę dawać ciszej ani głośniej przez klawisz fn i rozjaśniać ani ściemniać obrazu to co mam zrobić??