Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

sq9cwv , pobierz program Everest Ultimate Edition.

Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informację z pozycji:

-> Multimedia (karta dźwiękowa)

Seba86mu, dziękuję ci za szybką odpowiedź, powiem Ci że z tego soundblasterka (mimo że stary) dźwięk jest lepszy niż poprzednio z tej zintegrowanej. A szukałam sterowników do tej zintegrowanej chyba przez tydzień i próbowałam naprawdę wielu, nie wiem czy problem tkwi w SP2 ? Lub poprostu padła ta karta.

Witajcie, u mnie po dzisiejszym formacie również pojawia się tytułowy komunikat. Tylko pobieżnie przejrzałam wątek, ale p[podaję dane jakie udało mi się odnaleźć mimo, że jestem zupełnie zielona w tych sprawach

nazwa płyty głównej: Shuttle AK39 (N) (5PCI, 1AGP, 3DDR, DIMM, Audio)

karta dźwiękowa: Realtek ALC 650

VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

Przekopiowałam wszystko co mi się pojawiło przy nazwie płyty i karty. z góry dzięki za odpowiedź:)

ania12345 , najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

seba86mu jednak ponawiam pytanie dla tego że zaintrygowało mnie to że w tym programie EveresHome nie pokazuje w multimediach karty dźwiękowej (nie wiem dla czego, może padła). Oprócz innych elementów rodzaj płyty głównej:

Nazwa płyty głównej MSI 694T Pro (MS-6309 v5.0) (1 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM, Audio)

Mikroukład płyty głównej VIA VT82C694T Apollo Pro133T

Więc jeśli możesz mi pomóc będę wdzięczna.

Witam Prosze o pomoc. Mam problem z dzwiękiem. Glos mam ale tylko po podłaczeniu na mikrofon. Nie moge sobie poradzic.Prosze o pomoc.

sq9cwv , napisałem abyś sprawdziła te dane programem Everest w wersji Ultimate Edition, a nie Home Edition.

moja katra dzwiekowa to Karta dźwiękowa Analog Devices AD1888 @ VIA AC’97 Enhanced Audio Controller ,bardzo prosze o pomoc! !!

seba86mu, zrobiłam jak kazałeś i też nie wykazuje karty dźwiękowej

dane

Nazwa płyty głównej MSI 694T Pro (MS-6309 v5.0) (1 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM, Audio)

Mikroukład płyty głównej VIA VT82C694T Apollo Pro133T

Dzięki za wyrozumiałość.

sq9cwv , więc spróbuj wersją Corporate Edition.

Cały czas chodzi mi o pozycję:

-> Multimedia (karta dźwiękowa)

Witam!

Po przeinstalowaniu systemu, brak dźwięku! Pojawia się taki komunikat.

Nieprawidłowy sterownik DirectSound. zainstaluj odpowiedni sterownik lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu 88780078 Płyta główna w kompie jest taka -Nazwa płyty głównej ASRock K7S41 (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) A kartę mam dźwiękową taką Karta dźwiękowa SiS 7012 Audio Device

PROSZE POMUŻCIE MI [DZIEKI]

hey pomozcie mi odrazu tak to sie od siebie stalo …wszytsko bylo ok zrobilem reset kompa i nagle nie mam dzwieku pomocy !!

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-945P-S3 v2/v3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

prosze o pomoc !

mulltiker , najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Następnie zainstaluj Microsoft UAA Bus Driver.

Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

W razie problemów przeczytaj -> ten artykuł.

nic mi to nie pomoglo zrobilem tak jak napisales i nic nadal ten sam blad ;/

mulltiker , instalacja powyższych sterowników przebiegła bez problemu ?

Próbowałeś porad z artykułu ?

Zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

zainstalowalem nawet ten sterownik i nadal nie dziala nie wiem co jest . Probowalem nawet zainstalowac sterownik z plyty ktora mialem przy zakupie kompa. Moze to wina wirusa ??. Mam juz tyle tcyh sterownik zainstalowanych ze maskara ;/ moze format pomoze ale rano bylo ok i nagle blad :confused:

p.s tak uzywalem ten poradnik :confused:

witam

mam ten sam problem ;( wyskakuje mi komunikat ze jest nieprawidłowy sterownik DirectSound kod błędu 88780078 nie wiem gdzie szukac tego sterownika

bardzo prosze o pomoc

witam

mam ten sam problem ;( wyskakuje mi komunikat ze jest nieprawidłowy sterownik DirectSound kod błędu 88780078 nie wiem gdzie szukac tego sterownika

bardzo prosze o pomoc

witam

bardzo prosze o pomoc

karta dzwiękowa Intel 82801 GBM ICH7 - M - High Definition Audio Controller [A-1]

nazwa płyty głównej Hewlett - Pack HP 530 Notebook PC (GU324AA#AKD)