w menedzerze urządzen są jakieś wykrzykniki lub znaki zapytania??? zainstaluj dodatkowo directx http://www.microsoft.com/downloads/deta … 2d8712d553
Jest tylko ta sieciówka wyłączona. Nic innego nie ma. A DirectX 9.0c już instalowałem (po tym co wcześniej miałem).
możesz dać logi z OTL do działu bezpieczeństwo bo może być jakaś infekcja
witam, mam problem ostatnio formatowalem komputera zainstalowalem wsyzstkie sterowniki wszystko bylo ok, a po paru dniach zaczol znikac dzwiek a teraz w ogole jest cisza.
Wyskakuje blad ‘‘Nieprawidlowy sterownik DirectSound, Zainstalauj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urzadzenia w konfiguracji. Kod bledu: 88780078’’
w komputerze nie ma dzwieku w ogole, nawet przy wlaczaniu/wylaczaniu cisza.
przy wlaczeniu niektorych aplikacji np. GTA San Andreas wyskakuje okienko ‘‘Niewykryto karty dzwiekowej’’
sterowniki mam realtek hd audio driver r2.50
plyta glowna : MSi MS-7519 V1.1
karta dzwiekowa: nieznana, everest nie podaje ?
prosze o pomoc, bo ja juz nie mam pomyslow
Banano , zainstaluj kolejno:
chipset:
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down … p?did=203v
jeśli będą problemy to go pomin
następnie dzwięk:
W podsumowaniu podaje.
djkamil09061991 , tutaj dałem logi z OTL (jakby co):
Beridok
Zainstaluj Microsoft UAA Bus Driver KB888111.
instalacja - kliknij aby powiększyć :
Starsze sterowniki do karty dźwiękowej Realtek High Definition Audio Driver (Win. XP, 2000, 2003) R2.03.
Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller
ATI SB600 - High Definition Audio Controller - to może być wbudowany układ dźwiękowy w karcie graficznej
i ustawia się jako domyślna karta.
Mogą być problemy
/ często pomaga ponowna instalacja sterowników do karty dźwiękowej ale podczas instalacji trzeba odchaczyć
AUDIO ATI SB600 HD /.
Realtek ALC888/1200 jest prawidłową kartą dźwiękową.
Start - Panel sterowania - Dźwięki i urządzenia audio - zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową Realtek HD…
Jeżeli nie to wybierz ją - Zastosuj - OK.
Start - Panel sterowania - System - Sprzęt - Menedżer urządzeń.
jeżeli są jakieś żółte wykrzykniki lub znaki zapytania to - PPM /prawym przyciskiem myszki/ w tym miejscu
- Aktualizuj sterownik…
/ masz płytkę ze sterownikami od komputera to najpierw włóż ją do napędu CD i zminimalizuj /
XMan , czy czasem to nie jest zawarte w SP 3?
Po za tym pobrałem to wcześniej (ale jakieś dziwne) i jest błąd:
A jak próbuję uruchomić Asetup.exe (z tego co Ty podałeś) to nic się nie dzieje (tylko na chwilę zmienia się kursor) i nie ma takiego procesu w Menedżerze zadań.
Starsze sterowniki zainstalowane, ale skan online jeszcze trwa. Więc póki co nie mogę (no, bardziej nie chcę) restartować kompa. Jutro zobaczymy efekty.
EDIT: Skaner wykrył 3 podejrzane pliki (z czego 1 to Deamon był). Uruchomiłem ponownie PC i co? Podczas logowania dźwięk był. Winampa włączę to już dźwięku nie ma.
Najpierw głośniczek w tray’u był, a potem zniknął.
A co do
Pisze, że brak urządzeń audio i nie da się nic zmieniać.
Już pisałem, że tylko w siecówce jest X, a tak to wszystko ok.
No i próbowałem z płyty i też nic.
Przypomnę iż po zainstalowaniu chipsetu dźwięk był (może tylko przez chwilę, bo czasem tak jest, że tylko na chwilę) ale zniekształcony (by może efekty w Menedżerze Realteka).
zainstalowalem tak jak podales i dalej mam ten sam problem
- i tak powinno być ponieważ instalacja jest niewidoczna.
Klikasz dwa razy, czekasz pół minuty i uruchamiasz ponownie komputer.
- masz wirusy i dlatego takie problemy z dźwiękiem
zainstalowalem i dalej mi wyskakuje ten blad
niestety mi tez nie pomoglo ciagle to same :(, dodatkowo komputer przeskanowalem avastem.
Trzeba było od razu pisać. Ale to i tak nie pomaga.
- masz wirusy i dlatego takie problemy z dźwiękiem
Te “zainfekowane” pliki mam sporo czasu i nie było problemów, dopiero od wczoraj rano są.
- jeżeli masz hodowlę wirusów to będzie coraz gorzej
Witam. Mam problem z dźwiękiem na kompie z tym DirectSound.
Nazwa płyty głównej MSI MS-7267
Mikroukład płyty głównej Intel Lakeport-G i945GC
Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Proszę o pomoc
Z góry dziękuję.
r_gonzo , zainstaluj kolejno:
chipset:
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down … n-p203.htm
poprawkę:
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down … 1-p210.htm
sterownik do karty dzwiękowej:
jak nowe sterowniki nic nie daja co radzicie wymiane plyty? czy sprobowac formata
Witam. Też mam problem z dźwiękiem.
Nazwa płyty głównej: BenQ Joybook R55v
Karta dźwiękowa: Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller
Dzięki za pomoc.
RemiBP , zainstaluj kolejno:
chipset:
dzwięk: