Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

w biosie mam takie coś:

0cc42eed8c295f45.jpg

W biosie karta jest włączona, to coś w systemie jest nie tak.

Usuń sterowniki oraz jak jest łatkę KB888111 (w dodaj/usuń programy zaznacz, aby pokazywał aktualizację). Potem zainstaluj kartę jeszcze raz.

usunolem sterowniki dzwieku takie rak iniebieski realtek ;P?

nieznalazle mtam tego KB888111

i gdzie zmienic by to aktualizowal :/?

Zainstaluj stąd: http://download.boulder.ibm.com/ibmdl/p … 1xp2pl.exe

sciagnolem to ,prubuje zainstalowaci niewlancza sie

Spróbuj stąd: http://www.maxdata.com.pl/services/fm/i … rId=116094

no ok zainstalowalem. mam to tez w tym dodaj/usun programy , co teraz mam zrobic hm?:frowning:

Teraz wrzuć sterowniki ze strony producenta.

zainstalowalem jak piszesz i nadal nic znow jest niby dzwiek zainstalwoany a wyskoczyl komunikat “nie zdołano odnaleźć karty dźwiękowej”

Wywal tamte i zobacz te: http://www.intel-drivers.com/Download.a … 7FP_V2.EXE

witam wszystkich,mam ten sam problem z dzwiekiem i tez nie mam pojecia gdzie uderzyc po te sterowniki dlatego zwracam sie o pomoc do was bo widzialem ze specjalistow nie brakuje :slight_smile:

to sa dane:

Nazwa płyty głównej Kobian KOB KT266a FDSX (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)

Karta dźwiękowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

z gory dzieki i pozdrowa!!

no i zainstalwoalem wszystko po ponownym uruchomieniu kompa wyskoczylaramka ze"ten system nieobsluguje sterownika ktorego wlasnie prubujesz zainstalwoac"

odinstalowując te sterowniki z dodaj/usun wyskakuje “warning failure” jakos tak;/

wogole komp jak wyskakuje np na internecie okno z "ponow prube"to jest dzwiek takie pykniecie :expressionless: a nigdy wczesniej tak niemialem :expressionless:

hehe ;/ kolejny format nic niedal :(ciągle to samo

Może to coś z biosem. Zrób jego aktualizację (nawet jak jest już najnowszy).

Albo karta się sypnęła, spróbuj sprawdzić w jakimś nowszym linuksie live-cd, czy karta chodzi.

hmm jakaktualizować BIOSA??

jak karta mogła się sypnąć ?? przeciez w pon rano zanim zaczolem instalowac na nowo windowsa dzwiek dzialal wszystko bylo ok zadnych blendow pozniej po ponownym zainstalowaniu windowsa niemoglem zainstalwoac dzwieku :expressionless:

znam pare osob które tak samo mają;/ dzwiek dzialal przeinstalowali windowsa i padl

Co do biosu, uruchamiasz program @bios i pozwalasz mu ściągnąć najnowszy bios. Dalej klikasz update bios.

Zrób sobie najpierw kopię starego biosu (save bios).

Co do dźwięku, nie wiem, może instaluj wszystko przed wszelkimi ingerencjami upiększającymi windows oraz instalowaniem service packów.

ok po problemie ;]

dzwiek działa poprawnie :wink:

nieaktualizowalem biosu itd :stuck_out_tongue_winking_eye:

A jak to rozwiązałeś, bo problem był ogromny, a raczej upierdliwy?

a więc bawilem sie w menadzerze urządzen :stuck_out_tongue:

1.a25b76b89415cc58.jpg

2.f3cc59f2915782bf.jpg

3.4357abe84e74eb0f.jpg

reset i dzwiek działa ;]

rowniez mam problem z dzwiekiem i nie umiem sobie z nim poradzic;/ wyskakuje mi 'Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078 ’ itd.

plyta glowna Gigabyte GA-K8T800 v2

karta dzwiakowa VIA Ac’97 Enhanced Audio Controller

z góry dzięki za pomoc;)