Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Ejj a może u mnie te Integrated Peripherals to jakoś inaczej się nazywa ? Bo jak nic z tym nie da się zrobić to zrobię formata i innego xp zainstaluje może pomoże ?
Sprawdz cz w Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” możesz wybrać kartę dzwiękową, jeśli nie to podaj treści błedów które pojawiają sie przy instalacji sterowników
kina696 , Wygląda na to że brakuje pliku streamci.dll sprawdz czy jest on w lokalizacji c:\windows\system32
Jeśli go tam nie ma to wejdz w start wyszukaj wpisz streamci.dll i daj wyszukaj jak znajdzie ten plik ( powinno znależc w lokalizacji C:\WINDOWS\Driver Cache\i386\driver.cab) to przekopiuj go do c:\windows\system32.
I dla pewności możesz zainstalować SP3 jeśli nie masz.
Witam, mam właśnie taki sam błąd jak w temacie po zainstalowaniu na nowo systemu Windows…co więcej, sprawdzając w programie Everest dane komputera w nie ma żadnych informacji nt. płyty głównej i karty dźwiękowej. Dodam, że mam zainstalowane 2 systemy, zarówno Windowsa jak i Linuxa Ubuntu. Na Linuxie dźwięk działa bez problemu. Ktoś wie co mam zrobić w tej sytuacji?
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Zainstalowałem te programy i w rubryce Odtwarzanie dźwięku mam “Brak urządzeń do odtwarzania”, a całą zakładkę “Audio” niedostępną (nie da się na nic tutaj kliknąć).