Niska prędkość łącza


(Crooliq) #1

Witam, od jakiegoś czasu strasznie "muli" mi internet. Prędkość waha się, od 0 do max. Dzwoniłem do mojego dostawcy, u nich pokazuje niby dobrze, czyli 1Mbit. W logu mam parę zbędnych wpisów ale nie wiem czy jest tam coś poważnego, więc zwracam się z prośbą do ekspertów :slight_smile: Pozdrawiam

HijackThis: http://wklej.org/id/154030/

OTL: http://wklej.org/id/154033/


(deFco247) #2

Logi wklejasz na wklej.org lub wklej.to, a w poście dajesz link.

Pokaż logi OTL oraz GMER.

W GMER nic nie zmieniamy -> wciskamy Szukaj (skan potrwa kilkadziesiąt minut) -> po skanie Kopiuj.


(system) #3

Ehhh Ci dostawcy... oni zawsze "u nas jest dobrze" - prosto tak powiedzieć.

Niestety na logach się nie znam... mogę jedynie stwierdzić jak to powiedziałeś, że

. Niech ktoś z większym doświadczeniem się odezwie.

Jakiego masz dostawcę? Kabel czy radio? I powiedz czy masz jakiś ruter pośredni do łączenia się z netem czy też nie...

U mnie też było, że dostawca mówił na okrągło "u nas wszystko ok, to musi coś nie tak być u Pana"... bosz ok 100kbitów z 1Mb:/ i niby u mnie? no ok, to dlaczego przy zmianie dostawcy internet łazi pełną mocą?? ehh co za życie...


(Crooliq) #4

Dostawca netia, radiówka - wimax. Mam router ale z nim nigdy nie było problemów, teraz też wszystkie diody, które powinny - świecą się.

Teraz to prawie nie mam uploadu, nie mogę nawet zamieścić loga z Gmera, bo na żadną stronkę nie chce się wysłać. Nawet w poście nie mogę dać.

Nie wiem czy komuś udało się zerknąć na poprzednie logi, nie widzę odzewu.

Poza tym zrobiłem pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware i też nic nie wykryło. Chyba jednak wina leży po stronie netii, jak ktoś byłby uprzejmy rzucić okiem na logi też by było miło :slight_smile:


(deFco247) #5

Co ty za posta piszesz...

Pokaż logi, o które wcześniej prosiłem...


(Crooliq) #6

Sprawdzałem upload dla małej ilości znaków...

-- Dodane 24.09.2009 (Cz) 19:09 --

Wklejam log z Gmera.

http://wklej.org/id/155256/

-- Dodane 25.09.2009 (Pt) 15:38 --

Chyba nikt mi nie odpowie...

-- Dodane 26.09.2009 (So) 16:12 --

Pokazałem logi i? Jeśli nie wiadomo co w nich jest nie tak to dajcie znać bo nie wiem czy mam jakieś g... na kompie czy nie, a jak nie mam pewności to nie będę dzwonił do netii bo mi znowu wkręcą że mam jakieś dialery.

Pewnie jakbym napisał jeden wyraz bez polskich znaków to od razu jakiś mod by się odezwał.