Nividia nForce -sterowniki problem


(Antol2424) #1

Witam;]

Mam problem ze sterownikiem ..Od jakiegoś czasu przy starcie systemu pojawia mi się ze nie mam sterowników od karty sieciowej..

Problem polega ,że po próbie znalezienia tych sterowników na płytce dołączonej do kąputera nie daje rady :frowning:

Daje screena o co kaman;]

z góry THX za pomoc;]


(kliszka) #2

Proponuję zainstalować na dzień dobry sterownik chipsetu płyty głównej.. Jakbyś miał problem ze znalezieniem to podaj model płyty głównej i system jaki masz zainstalowany na komputerze..


(mikber18) #3

Zobacz Strone Downloadu Driverów Nvidia


(Antol2424) #4

Proszę bardzo o pomoc w znalezieniu ;]

system:Windows XP SP3

płyta główna: Gigabyte GA-K8NE v2


(mikber18) #5

Proszę bardzo, Tutaj znajdziesz sterowniki do twojej płyty głównej oraz jej komponentów


(Antol2424) #6

Mam pobrać i zainstalować Chipset??


(mikber18) #7

Tak


(Antol2424) #8

Dziękuje bardzo ;] już pobieram mam nadzieję ze problem zniknie ;]


(mikber18) #9

Też mam taką nadziję. Jeżeli nie to pisz dalej będziemy kombinować, chodź osobiście nie mam żadych pomysłów. No i myślę że wszystko powinno być wporządku


(Antol2424) #10

Niestety nie pomogło;/ Wcześniej nie wspomniałem ,iż po starcie systemu ukazuje się dymek znaleziono nowy sprzęt a nazwa to : "net" >>>bardzo dziwi mnie ten problem ponieważ jak bez sterowników od karty sieciowej działał by internet?


(mikber18) #11

Chociażby daltego że niektórzy mają połączenie modemu przez USB. A masz może więcej niż jedną kartę sieciową? Kartę do połączenia bezprzewodowego?


(Antol2424) #12

Niestety mam tylko jedną kartę sieciową....

Wpadłem na pomysł aby to "nieznane urządzenie" wyłączyć-- pomogło system nie woła o sterowniki;]

Dziękuje za poświęcony czas ;p

Pozdr;P