W tej cenie polecić się nic nie da, bo to co kosztuje normalnie poniżej 100zł jest niewiele lepsze od twojego X550, przez co robi się to nieopłacalne. Jedyne co możesz zrobić, to polować na aukcjach.
Podane przez Ciebie GF 6200 mają podobną wydajność do x550, którą obecnie posiadasz, więc taki zakup jest zupełnie nieopłacalny.
Za 100zł można kupić używanego GF 8600GT, ale chyba nudziłby się z tym sprzętem. Dlatego najlepiej będzie, jak kupisz jedną z kart zaproponowanych przez McDracullo i 512MB RAMu.
A ile masz wolnych gniazd na pamięć? Kości 1GB są dość drogie a 512MB można wyrwać na licytacjach za całkiem znośne pieniądze. A ogólnie na Twoim sprzęcie 1GB wszystkich razem powinno wystarczyć.
ta karta mi się przegrzała chyba i nie chcę mi praktycznie żadna gra ruszyć dlatego chcę ją wymienić. Normalnie to w CS 1.6 grałem tak samo jak w HL2 DM bez żadnych ścinek (oczywiście w hl2 na najniższych detalach )
Jeśli ci się nie śpieszy, to poluj na jakąś 512 w dobrej cenie, a może i 1GB się jakaś napatoczy to tym lepiej. Z racji że za 100zł trudno ci będzie znaleźć coś znacząco lepszego niż masz, może lepiej zainteresować się tym, czemu Twoja się grzeje i jak temu zaradzić?
HaSzySz , a może po prostu zainteresuj się tym jak wygląda system - sprawdź sterowniki, zobacz jaki jest ogólny stan systemu, może warto go uporządkować, a może postawić od nowa…?? Jeśli karta “się grzeje” otwórz bude i wyczyść dokładnie.