Nowe chłodzenie PROBLEM, proszę o pomoc


(Eidems) #1

Hej, mam problem kupiłem nowe chłodzenie AC Accelero 2, zamontowałem je na radeonie hd4650 sapphire, przy montażu nie było problemów, zmieniłem jedynie fabryczną pastę na Thermalright, założyłem ja takze na mostku i temp wzrosła, na starym chłodzeniu temp były 30 -35 -40, a przy uruchumienieniu z nowym chłodzniem juz jess 36-38-40, proszę o pomoc, nie wiem czy dobrze założyłem też radiatory na sekcje zasilania

Fotka pasty

http://www.egielda.com.pl/images/art/ca ... 305523.jpg

Fotka umieszczonych radiatorów na sekcjach, prosze napsiać czy dobrze

http://www11.speedyshare.com/files/2168 ... e51954.jpg

-- Dodane 31.03.2010 (Śr) 18:20 --

Pasta

http://www.egielda.com.pl/images/art/ca ... 605523.jpg

Fotka umieszczonych radiatorów na sekcjach, prosze napsiać czy dobrze


(Gural7) #2

Temperatury są w porządku,uważam iż mało jest chłodzeń które zbiją poniżej 35 c,chyba tylko AC accelero s1 + 2x 120 mm wiatraki,nie ma co się obawiać,pozdro.


(Kozza) #3

Jeśli to pasyw to wiadomo że wzrośnie temperatura. Don't worry :wink:


(Gural7) #4

Te chłodzenie nie jest pasywne,temperatury są w porządku.


(Eidems) #5

A według mnie NIE!, Na boxie temp była przy włączeniu kompa góra 33 stopnie a na AC juz jest 36 potem 40, a wogóle to nie wiem czy wieżyc temu everestowi ponieważ na starym chłodzeniu karta się wyłączała na full detalach itp w left 4 dead a teraz też zagram na fullach i nic, zero reakcji, dotykam radiatora i bardzo lodowaty jest, wiatrak mam na 0,7 V, a dobrze założyłem radiatory na sekcje zasilania? Proszę o dalszą pomoc

-- Dodane 31.03.2010 (Śr) 19:49 --

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=968868887

mam to chłodzenie


(Gural7) #6

Masz normalne temperatury,36 stopni to bardzo mało,te chłodzenie widać daje mniejsze temperatury w stresie,dlatego gry już nie crashują,dlatego jest napewno OK ! ,a co do fotek,to mi z pierwszego posta część zdjęć nic nie pokazuje,file not found.


(Eidems) #7

Pasta

http://www.egielda.com.pl/images/art/ca ... 605523.jpg

Fotka umieszczonych radiatorów na sekcjach, prosze napsiać czy dobrze

te zdziałaja


(Gural7) #8

Akurat te fotki działały,dobra nieważne,bo tak to można gadać przez 5 stron,skoro jest w porządku ,to fajnie,powtarzam temperatury są małe,a to że masz takie temperatury tzw wyższe,uła o całe 3 c ,to może być spowodowane temperaturą w pokoju,teraz ogółem mamy cieplejsze dni itp,a co do sekcji zasilania to mi się zdaje że ogółem nie ma sensu pakować tam radiatorów na takie karty.

-- Dodane 31.03.2010 (Śr) 20:40 --

Radiatory umieszczone w dobrych miejscach.


(Eidems) #9

radiatorki były z chłodzeniem, a temperaury mierzyłem przed i po zainstalowaniu chłodzenia,


(mati75) #10

Jaką warstwę nałożyłeś tej pasty?


(Eidems) #11

warstę?, nałożyłem malutkie ziarenko


(mati75) #12

Chodzi mi o to, że gdy jest za dużo pasty, karta może się grzać.


(Eidems) #13

tak też myślałem, ale jest malutko, jest cienka warstwa na gpu, ale chyba kupie inną paste


(soanvig) #14

tobię eidems, chyba chodzi o to, czemu po kupienia niereferyncyjnego chłodzenia masz wyższe tempy niż z dołączonym do karty?


(Gural7) #15

Bardziej chodzi mu o to że ma temperatury wyższe ,ale w samym idle.


(Kozza) #16

Nie wiem po co on robi tyle szumu, przecież to pasyw! A chłodzenie jakie miałeś? Bo były jeszcze 4650 z pasywem ale pewnie byś nie zamienił wtedy dobrego chłodzenia na praktycznie takie same :slight_smile:


(Eidems) #17

a umiesz czytac?, zobacz model chłodzenia,