Nowe forum - nowe pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum


(Marex8) #241

Ktoś wie jak to poszerzyć? Nie znam się za bardzo więc proszę krok po kroku gdzie i jak kliknąć. O ile się da.


(Masaj) #242

Ja p… co tu się stało, jak można było dobić takie forum, ehhh juz poprzednio wyglądało slabo , ale teraz to wygląda jak poradnik gospodyń wiejskich z Pcimia dolnego robiony na atari na kasety z lat 90, co za g…mamy XXI wiek, ale dla dp. jest ciągle ciemne, mroczne i zacofane średniowiecze. Weźcie to poprawcie bo można zwymiotować od samego patrzenia na lukrowany, ramkowy tragiczny gniot.

Co sie stalo z moim avatarem- byl piękny kwadratowy i bardzo z siebie zadowolony, a teraz … wygląda jak cale to forum. Fix it.

 


(Dimatheus) #243

 Hej,

 Jeśli używasz Firefox’a, to możesz użyć dodatku - wszystko znajdziesz w temacie: http://forum.dobreprogramy.pl/wydzielono-zmiana-szerokosci-nowego-forum-css-dla-stylish-516293t.html.

Pozdrawiam,


(Marex8) #244

Mam Operę


(Semtex) #245

Jeżeli to Chropera to dla niej też jest Stylish https://addons.opera.com/pl/extensions/details/stylish/?display=en

Jeżeli to Opera 12 to: https://addons.opera.com/pl/extensions/details/stylish-for-opera/?display=en


(Marex8) #246

Nie mam problemu, że Opera pochodzi z Chrome :slight_smile: po prostu mam najnowsze O

Już sprawdzam.


(Albatraoz) #247

Witam

W starej wersji forum zawsze zaczynałem przeglądanie forum od kliknięcia w:

Albatraoz - Moja Aktywność - wyświetlił się spis samych nazw tematów, a w nich pogrubioną czcionką były zaznaczone te w których pojawiła się nowa zawartość

 

obecnie klikam tak:

Albatraoz - Moja Aktywność - spis tematów jest jest dla mnie nieczytelny, nie mam dużo tematów a i tak zajmują 4 strony.

 

  • czy da się jakoś powrócić do starej wersji, tudzież skonfigurować nową tak, by przypominała starą? :smiley:

 


(MacGregor) #248

Niestety ale nowa wersja wyswietla tylko i wyłącznie twoje posty w tym miejscu. Jedynym rozwiązaniem jest stosowanie powiadomień o nowych odpowiedziach w danym temacie.


(Bogdan_G) #249

(Semtex) #250

Brak sygnatury, wygląda na małe “zapomnienie” po migracji, skonsultuję sprawę :wink:


(Longhorn2009) #251

Dobrze też byłoby naprawić dodawanie załączników, jeśli już taka funkcjonalność jest, bo zdaje się nadal nie działają.


(Semtex) #252

Załączniki działają prawidłowo, bardzo ważne jest użycie tego przycisku:

Przechwytywanie.thumb.PNG.ecb3b81f77d8f1

Aby poprawnie wyświetlić załącznik w poście :wink:


(MacGregor) #253

W takim razie dlaczego wiele wybranych załączników się nie ładuje? O nie ładującym się edytorze nie wspominam…


(Bogdan_G) #254

Trzymajcie mnie, bo to niewidzialny przycisk

001054.jpg


(Semtex) #255

W edytorze? Wiesz, ja mam inne konto niż ZU, być może u mnie są pewne sprawy inaczej poukładane/istnieją domyślnie, stąd pytajnik.

Przechwytywanie.thumb.PNG.be3dce0efa0584

Pliki nie zawsze się dodają, przez to, że Userzy nie używają + (dodaj do posta), to jest, chyba, bug skryptu…


(MacGregor) #256

Ależ plik jest dodany tylko się nie wczytuje. A po otwarciu go bezpośrednio z linku wyskakuje błąd 404 serwera dp. I myślę że to jest randomowy błąd ponieważ w tym samym poście jedna grafika może być widoczna a druga już nie.

Co do widoczności przycisków, po mojej stronie jest wszystko tak jak napisał Semtex.


(Bogdan_G) #257

Też to było, ale po dwóch tygodniach to wcięło z edytora. Taka dobra rzecz. Teraz to mogę z postimage wrzucać obrazy i miniaturki. http://postimage.org/

A u mnie, to nie wina ciasteczek, na pewno, bo wielokrotnie kasowałem. Nie ma spinacza i tyle.

001055.jpg


(Semtex) #258

@Bogdan_G

Sprawdź teraz.

@MacGregor


(Bogdan_G) #259

Nic z tego. Nie pokazuje się. Znaczy, po kliknięciu w wąskie pole tekstowe, edytor się rozszerza, a w lewym rogu przez sekundę kręci kółeczkiem ładowania, ale znika, a spinacza dodawania nie ma, nie zaczyna być i czekać.


(Semtex) #260

Z punktu widzenia Admina, nie ma żadnych problemów z grafikami, wygląda to, jednak, na problem  po stronie Twojej przeglądarki. Moja rada, wiem że używasz Firefoxa, lub jego forka, uruchom go w trybie awaryjnym: zamknij całkowicie przeglądarkę -> wciśnij i trzymaj Shift  -> nie puszczając go uruchom lisa -> potwierdź start w trybie awaryjnym -> jeżeli w tym trybie masz opcję dodania pliku to problem leży po stronie dodatku jakiegoś-> selektywnie wyszukaj, którego :wink: