Nowe forum - nowe pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum


#321

Ikony działów bez nowej zawartości są wyszarzone. Ale fakt, jest to mniej czytelne niż stary, dobry bold.


(Semtex) #322

Zgłaszajcie takie sprawy na bugtracker,  tam można liczyć na znacznie szybszą reakcję.


(Bogdan_G) #323

Nawet powiadamiają, że naprawione - http://www.dobreprogramy.pl/Ikony-dzialow-sa-zablokowane,BugTracker,72929.html

W sobotę dałem, dzisiaj jest z rana.

001349.jpg

Podziękowanie jeszcze raz :slight_smile:

Wołać o większe wyszarzenie przeczytanych?

No to dopisałem.

Mnie już widać spoko różnice m-dzy przeczytanym, a niedoczytanym.


(korkodyl) #324

Mniejszych literek na forum już się nie dało?

 Oczywiście chodzi o tytuły tematów.


(Kpc21) #325

Pogrubcie tytuły działów na głównej w których są nowe posty - tak jest czytelniej niż zerkając na ikonki.

Nadal nie da się chyba przełączyć okna odpowiedzi w tryb WYSIWIG.


(fiesta) #326

Jest już zgłoszone na Bugtrackerze, możesz iść i  zagłosować za zmianą :slight_smile:

http://www.dobreprogramy.pl/Czytelnosc-nowego-forum-IPB-4.1,BugTracker,72962.html


(bart86) #327

Czy wy specjalnie utrudniacie dojście do forum i nowych postów czy mi się wydaje?

Na forum nie mam przycisku “nowe posty” a lista z nowymi tematami na głównej też znikła.


(Kpc21) #328

Jest na stronie głównej rubryka “Ostatnio na forum”.

Forum jest w trakcie konfiguracji po aktualizacji, stąd wynikają różne problemy.

Nowe posty są dostępne pod tym adresem: https://forum.dobreprogramy.pl/discover/ - chwilowo brakuje odpowiedniego linka na stronie głównej.


(grandpajanek) #329

Brakuje mi na głównej stronie Forum zaznaczenia tłustym drukiem działów w ktorych pokazały się nowe wpisy.Tak było poprzednio a teraz wszystkie tytuly działów są szare i aby sprawdzić czy jest coś nowego trzeba otwierać poszczególne działy.


(Kpc21) #330

Spójrz na pierwszy post na tej stronie. Ja zgłaszałem to samo, i nie byłem wcale pierwszy. Zalajkuj to na bugtrackerze.


(master of disaster) #331

Zróbcie coś z dodawaniem kodu na forum bo jest tragedia. Z każdą edycją posta, dodaje nowe puste linie.

Przy okazji (nie mam dostepu do bug trackera) 
http://prntscr.com/b42ukz


(Drobok) #332

Oba błędy są już zgłoszone.


(Kpc21) #333

Komunikat o nadejściu nowej notyfikacji pojawia się po angielsku.


(Bogdan_G) #334

Rozumiem, że na pasku z przyciskami dużo miejsca i jest nawet przycisk WIĘCEJ. Ale tego więcej, jest tylko raz. No to rozumiem, że trzeba dać do kupy. A zmieściłaby się śmiało GALERIA w ten sposób ukryta i zmieściłby się zapowiadany SHOUTBOX. Po co jest więcej, żeby było mniej?


(Kpc21) #335

U mnie żadnego “Więcej” nie ma, jest po prostu “Galeria”. Może błąd uwidacznia się tylko przy mniejszej rozdzielczości/rozmiarze okna. A brak shoutboxa to raczej nie jest kwestia braku miejsca w menu. Raczej tego że administratorzy forum muszą znaleźć odpowiednio niezawodny i niezasobożerny nowy plugin, bo ten używany wcześniej nie działa z nową wersją skryptu forum.


(Bogdan_G) #336

Przy powiększeniu  strony 100%, czy 110% - mam tak samo.

A slimjet pokazuje prawidłowo GALERIA, a nie jakieś więcej. Rozmiar czcionek ten sam. Co do firefoxa, to zmieniłem wersję, ale pokazuje, jak poprzednio.

A tam, już slimjet przestawił się na więcej.


(Radek68) #337

Dla mnie i nie tylko dla mnie, i może nawet nie jedyną, ale najważniejszą sprawą do zrobienia na forum jest powrót normalnego edytora przy pisaniu odpowiedzi. Edytora kodu a nie durnego WYSIWYG.
Pisałem już o tym wiele miesięcy temu, potem znów i teraz pora na przypomnienie. Ale pytanie czy IP.Board w ogóle umożliwia korzystanie z czegoś takiego.

Wiem, że redakcja też nie jest zadowolona z obecnego silnika forum i w planach jest przejście na inny (bodajże phpBB, ale tego akurat nie jestem pewny) i ważne jest,  aby to nowe umożliwiało pisanie postów w  BBCode. 
A WYSIWYG na forum dla mnie osobiście może w ogóle nie istnieć.


(Kpc21) #338

Znam fora działające na IPB i mające taką opcję, więc umożliwia.


(Bogdan_G) #339

Dziwne rzeczy dzieją się z edytorem. Właśnie odechciało mi się tematu, który zakładałem. Co miałem robić za kłopot na forum? Nie chciałem namieszać.

Ad rem - Dałem tytuł, opisuję w polu tekstowym, wklejam dane debugowania, zaznaczam je i klikam, żeby było w cytacie.

Dane debugowania poszły w ramkę - patrzę, a tu edytor poleciał na… gdzieś. A w prawo daleko.

001370.jpg

Teraz nie wiem, czy tak miało być, czy wystartował jakiś babol.

 


(marcin82) #340

Czy w planach odnośnie nowego skryptu forum jest uruchomienie czata / shoutboxa?