Nowy blue screen


(wieszak) #1

Witam

Siedziałem wczoraj sobie wieczorem i pojawiły się pewne problemy z otwieraniem plików Winamp media file. Niby nic na początku ale później blądy zaczeły się nakładać i :frowning: . Aplikacja explore.exe powoduje błąd i zostaje zamknięta. No to zacząłem szukać przyczyny i okazało się że jakiś xvid dll powoduje bląd.

Chciałem coś zadziałać w temacie ale nie zdąrzyłem bo pojawił sie blue screen

win32.sys adress BF876A0D base at BF 800000, datestamp 3B7DE698

Szukałem w sieci i niewiele znalazłem.Co poradzicie :slight_smile:


(aju) #2

wygląda to an uszodzenie pliku systemowego.

Jaki masz system? Jesli XP to spróbuj naprawić obecną instalacje.

Wklej równiez loga z hijackthis


(wieszak) #3

Też tak myślałem tylko, że nie mam takowego pliku u siebie na kompie :frowning:

Właśnie wczoraj szukałem i nic nie znalazło :shock:

A system to xp

Loga też sprawdzałem i jest czysty

Jakieś pomysły ?


(JNJN) #4

Wygląda na plik kodeka,albo uszkodzony,albo go niema.

Zobacz i jak coś to ściągnij i wrzuć do katalogu windows/system32.

Wrzuć i poczytaj

xvid.dll

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl

Tu plik

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?xvid

Jak to nic nie da odinstaluj kodeki,zrób czystkę w systemie i wgraj najnowsze - poczytaj o tym pliku i problemie.


(wieszak) #5

Ufff pojawiłem się wreszcie.

A no zrobiłem troche porządku, przeskanowałem kompa w poszukiwaniu wirków i innych śmieci.

Pobrałem plik i skopiowałem do system32

Problem zniknął mam nadzieję.

Ale było by za pięknie :lol:

Jak pracowałem pojawił się nowy blue screen

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0X00000001 (0X0000800,

0X00000002, 0X00000001, 0X804EA568

Znalazłem info o tym błędzie ale i tak nie wiem do czego się przyczepić.

Może coś wam podpowie dziwne zjawisko co to występuje na moim kompie :slight_smile:

Otóż jak zrobie prawoklik na ikonke z zip albo na plik jakiś filmowy to komp szaleje.Robi taką zwieche, że musze robić reset

:evil:

A jak klikam lewym to pracuje nornalnie :o

Sprawdzałem procesy i okazuje się że Explorer.exe obciąża 99% procka

I już nic nie kumam :cry:

Jakieś rady ?


(JNJN) #6

Pierwsze szkodniki sprawdż i poczytaj i zrób.

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php ... .exe%20100%%20CPU


(wieszak) #7

Poczytałem chciałem zrobić i.....

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Classes/CLSID/{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E} i usuwamy podklucz InProcServer32

Tego u mnie nie ma :smiley: a download nie działa :frowning:

procesy

procesexplorer3ce.th.jpg

W logu też czysto :slight_smile:

Czasami procesy są zaznaczone na zielono i czerwono.Czy coś to oznacza ?

Co do innych z linka podanego przez Ciebie, to nie zauważyłem zmian

jakiś.

Podsumowując niby jest czysto i nic się narazie nie robi. :))