Chcialbym kupić dysk jakis na SATA tak zeby pasował do mojego kompa (podpis na dole) jaki mi polecacie ? Koniecznie z komputronik.pl 
wd/seagate 320gb (wd seria AAKS, seagate seria 10 zapis prostopadły).
a widzial gdzies kolega nowy taki dysk za taka cene? jezeli tak to prosze o link a czy rozni sie duzo od AAJS ?
8mb cache w JS. różnica w wydajności nie będzie zauważalna. co do ceny, poszukaj na ceneo.pl albo to forum, kiedyś jeden z Formowiczów podał link do sklepu gdzie owy dysk był w cenie niższej znacznie niż owe 280zł.
znalazłem :
to lepiej z komputronika 250 giga AAKS 16mb a jezeli nie dostalbym go to AAJS 8mb? bo rodzice powiedzieli ze ma byc ze sklepu a poza tym mamm tam kolege wiec miałbym taniej 
w ostateczności może być, ewentualnie seagate/samsung sata2
pozdrów naciągacza :-).
a i czy sie zmiesci do obudowy dyski montowane są w poprzek teraz jest Ata/133 zmiesci sie w to miejsce nowy dysk?? będę musiał flashowac bios czy cos a i jeszcze te jakies sterowniki do tych SATA będę potrzebował czy cos do xp czy płyta sama wykryje i będzie go widziec? jest ten WD cichy??
Złączono Posta : 26.11.2007 (Pon) 18:35
no ze drogo mają to wiem no ale co zrobisz
przynajmniej mam rabat i na miejscu
Seagate nie chce teraz mam i troszke glosny się zrobił 
tak przecie ma te same wymiary 
nie będziesz musiał
jak zainstalowałeś paczkę sterowników do nforce to nic nie musisz instalować więcej.
tak jest cichy.
nie po prostu chce wiedziec bo plyta sie ledwo zmieściła wiec wole dmuchać na zimne
no instalowalem
a bedzie widział podczas instalacji ? zebym mogl zainstalowac xp
? to dobrze
jeśli sp 2 to powinien zobaczyć, możesz też sklonować swój system jeśli jest stabilny > partition magic.
no a mam jeszcze pytanie jak np bede mial juz ten nowy dysk i na tym starym mam dane to jak zrobic zeby na nowym zainstalowac dysk i ze starego przeniesc dane tak zeby sie windowsy nie klocily czy cos takiego chyba jest bo na tym starym mam windowsa i czy moge podpia SATA i ATA naraz moze glupie pytanie ale coz
postawisz system na dysku sata, podłączysz stary dysk na ide i zgrasz dane - żadna filozofia.
możesz podpiąć oba a w biosie ustawić który kontroler ma startować jako pierwszy.
ja u siebie metodą prób i błędów zrobiłem tak, że zostawiłem tylko dysk ATA i na nim zainstalowałem XPka, potem odpiąłem ATA i podpiałtem SATA (WD 3200AAKS) i na nim zainstalowałem Viste
wczesniej jak instalowałem VIste z podpiętym dyskiem z XPkiem to przy bootowaniu był ekran visty z wyborem systemu ale Xo sie nie ładował i ostatecznie zrobiłem tak jak powyżej opisałem.
Wszystko ładnie teraz działa.
ok dziekuje bardzo wszystkim a zwlaszcza tobie technik_elektro