Nowy laptop i Windows 8.1 - wolne działanie

No i co z tego że to laptop z 2014? Przeczytaj test na blogu, on ma procesor dla tabletów o taktowaniu ledwie 1ghz więc czego ty oczekujesz? Ja bym ci radził go sprzedać.

Ale 2x1.0 Ghz przy czym Intel Atom posiadał 1 rdzeń a mimo to obsługiwał bez problemu Flasha…Rzeczywiście wydajność jest aż tak marna?

Mam 2 netbooki i mogę cię zapewnić że działanie flasha jest dalekie od bezproblemowego :wink: Czy próbowałeś konfiguracji którą ci poleciłem tzn Firefox z dodatkami Adblock/Flashblock/Ghostery? Oprócz tego możesz wymusić używanie HTML5 na YT.

Ponawiam… daj zrzut z GPU-Z

Moim zdaniem zmień Windowsa. Miałem 8 i zaktualizowałem do 8.1 to strasznie muliło, długo się uruchamiał, ciężko było coś przejrzeć na necie bo się zacinało. Instalacja sterowników, optymalizacja nie pomagała. Powróciłem do 8 i jak ręką odjął. Win 8.1 jest jescze nie dopracowany. Dużo osób ma z nim problemy. Spróbuj zmienić win i zobaczysz. Jeżeli nadal będzie to samo to czyli procesor słaby.

Sprawdź jak działa Internet w Internet Explorerze. Dla niedowiarków wersja z Win 8.1 U1 jest niesamowicie szybka, bezproblemowa a laptop trzyma dłużej na baterii.

Zaktualizuj Flash Playera/Jave itp. wtyczki.

Popieram PokerFace,

ten procesor do niczego się nie nadaje, i nic tu nie pomoże. Sprzedaj ten twór i up coś na intelowskim celeronie.

Spróbuje go sprzedać a póki co korzystam z IE bo działa o niebo lepiej po zainstalowaniu starszej wersji Flash Playera.