Nowy Radeon HD 2400pro i nie dziala :/


(Amo4) #1

Witam

Kupiłem radeona hd 2400 pro, po jego zamontowaniu na agp komputer wcale nie ruszył. Podczas sprawdzania przez BIOS urządzeń zatrzymuje się na karcie graficznej i nic się nie dzieje. Karta wymaga AGP 8X i moja płytą ma ten rodzaj. Pisałem o tym problemie na dwu forach i nikt za bardzo nie wiedział co jest nie tak. W serwisie jak dzwoniłem zaproponowano mi aktualizację BIOS-u ale i to nie pomogło. Zastanawiam się czy czasami nie jest to wina słabego zasilacza 300W (Codegen)

Tu daje troche info o moim PC

Płyta główna:

Typ procesora Intel Celeron, 2683 MHz (24 x 112)

Nazwa płyty głównej ASrock p4i65g

Mikroukład płyty głównej Intel Springdale-G i865G

Pamięć fizyczna 1280 MB (DDR SDRAM)

Typ BIOS'u AMI (09/08/06)

Ekran:

Karta wideo GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB)

Karta wideo NVIDIA Quadro4 580 XGL (Microsoft Corporation) (64 MB)

Akcelerator 3D nVIDIA Quadro4 580 XGL

[BIOS]

Właściwości BIOS'u:

Sprzedawca American Megatrends Inc.

Wersja P1.40

Data wydania 09/08/2006

Rozmiar 512 KB

Urządzenia startowe Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120

Możliwości Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS

Obsługiwane standardy DMI, ACPI, ESCD, PnP

Możliwości rozbudowy ISA, PCI, AGP, USB

Właściwości modułu pamięci:

Oznaczenie gniazda DIMM1

Typ DIMM, SDRAM

Rozmiar zainstalowanej pamięci 1024 MB

Wykorzystywany rozmiar pamięci 1024 MB

[Moduły pamięci / DIMM2]

Właściwości modułu pamięci:

Oznaczenie gniazda DIMM2

Typ DIMM, SDRAM

Rozmiar zainstalowanej pamięci 256 MB

Wykorzystywany rozmiar pamięci 256 MB

Moduły pamięci SPD:

DIMM1: GeIL CL3-4-4-DDR 400 1 GB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 200 MHz) (2.0-3-3-5 @ 166 MHz)

DIMM2: Nanya M2U25664DSH8B3G-75 256 MB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz)

Właściwości procesora graficznego:

Karta wideo nVIDIA Quadro4 580 XGL

Nazwa kodowa procesora graficznego NV18GL (AGP 8x 10DE / 0188, Rev A2)

Częstotliwość taktowania układu graficznego 250 MHz

Częstotliwość taktowania pamięci 202 MHz

Wartości napięć:

Napięcie rdzenia procesora 1.47 V

Aux 1.55 V

+3.3 V 3.31 V

+5 V 5.13 V

+12 V 12.28 V

-12 V 1.71 V

-5 V 2.54 V

+5 V podczas wstrzymania pracy 4.97 V

VBAT baterii CMOS 1.55 V

Debug Info F 1D 3D FF

Debug Info T 32 33 63

Debug Info V 63 67 CD BE CB CD D0 (01)

Właściwości procesora:

Typ procesora Intel Celeron, 2683 MHz (24 x 112)

Nazwa kodowa Northwood-128

Seria C1

Zbiór instrukcji x86, MMX, SSE, SSE2

Oryginalna częstotliwość taktowania 2400 MHz

Min. / Maks. mnożnik procesora 24x / 24x

Engineering Sample Nie

Pamięć podręczna L1 śledzenia 12K Instructions

Pamięć podręczna L1 danych 8 KB

Pamięć podręczna L2 128 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

Za konkretne rady z gory dziekuje


(Bionicman) #2

Raczej tak bo ten zasilacz to szrot. Kup amacrox warrior 450 albo nawet 400.


(Gen Salvador) #3

http://community.tomshardware.pl/commen ... nID=234148


(Martin805) #4

zasilacz na śmieci...Amacrox450-PNF :] powinno ruszyć bez problemu :wink: Pozdrawiam


(Amo4) #5

Niestety kupno nowego zasilacza nic nie pomogło :confused:


(Amo4) #6

Niestety kupno nowego zasilacza nic nie pomogło :confused:


(Emilmlo) #7

A jaki kupiłeś ten zasilacz ?? sprawdź na innym komputerze czy działa karta.


(Amo4) #8

Kupilem Amacrox450-PNF, tak jak mi polecono. Sprawdzalem na kilku komputerach u znajomych i ani razu nie odpaliła grafika. Tylko, że wszystkie te komputery były średniej klasy, z parametrami podobnymi do mojego pc. Chyba wysle juz ta karte do serwisu :confused:


(De Niro) #9

czy podkrecałeś ten procesor :?:


(Amo4) #10

Tak podkręcałem, sprawdzałem tez na nominalnej wartości procesora i też nic się nie poprawiło.