Przepraszam ale mam jeszcze jedno pytanie.
Jak tel kupowałem w sklepie to bootloader jest odblokowany?
Przepraszam ale mam jeszcze jedno pytanie.
Jak tel kupowałem w sklepie to bootloader jest odblokowany?
Nie, musisz sam odblokować. Dodatkowo tracisz gwarancję.
Aha to poczekam aż GW skończy.
Redmi note 4 śmiga teraz na tym andku co zapodałeś bez problemu, choć nie jest w 100% po Polsku to i tak udało mi się go ustawić.
Dziękuje za pomoc.
Jak wgrałeś TWRP to gwarancja poszła.
Redmi Note 4 nie ma już GW. Tylko Redmi 6A ma jeszcze GW do 2021 .
@blumberplumber Jeżeli przed oddaniem smartfona do serwisu wgra oficjalny ROM MIUI Global (full) i zablokuje BL to ma normalnie gwarancję. Xiaomi nie nabija flag jak np. w Samsungu przy wgrywaniu nieoficjalnych ROMów, więc to mit.
@maxiixi Pixel Expirence mógł się nie wgrać, bo wymaga często konkretnych wersji oryginalnego ROMu jako bazy. A jakie to wersje to można zazwyczaj się dowiedzieć na XDA Developers.
Eee nie mogę wyłączyć trybu głośno mówiącego czy jakoś tak to się nazywa. Jak ktoś zadzwoni do mnie lub ja do kogoś to tylko słyszę kogoś z głośnika a nie z tego co normalnie słucha się rozmówce. Co można zrobić z tym?
Kurcze nie mam kopii zapasowej (no robiłem i powinna być na SD) a chciałem wrócić na Andka jaki był . Co teraz?
Pobrałem z tej strony :
https://miuipolska.pl/download-stable/
Androida 7 ( na samym dole jest). Po instalacji wyskakuje mi resetuj telefon a niżej :
Wpisane hasło jest prawidłowe, ale twoje dane są uszkodzone .
Aby móc korzystać z telefonu, musisz resetować go do ustawień fabrycznych. Następnie podczas konfigurowania urządzenia ,możesz przywrócić dane, których kopie zapasowe masz ba koncie google
Jak teraz mam to zrobić . Ustawienia Fabryczne itd?
Skąd jeszcze mogę pobrać oryginalny Android na note 4?
Edit
ten co wyżej zapodałem zainstaluje się ale po restarcie i powiedzmy ładowaniu uruchamia się poownie albo piszę jak wyżej “Aby móc korzystać z telefonu, musisz resetować go do ustawień fabrycznych” .
Proszę o pomoc w znalezieniu Andka na niego .
Przed instalacją MIUI robiłeś format parycji “data, system, pamięć wewnętrzna, cache, vendor” w twrp?
Tutaj masz miui dla note 4: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv10/xiaomi.eu_multi_HMNote4X_V10.2.2.0.NCFCNXM_v10-7.0.zip
Najpierw zrób format partycji a potem instalujesz miui tak jak lineageOS.
OO cześć. Powiedz mi jak to zrobić proszę .
Kurcze co ja bym bez ciebie zrobił . Zaznaczyłem wszystko ze zdjęć i instaluje tego co mi dałeś.
Restartuje się cały czas.