Nowy telefon do 860zł

Polecam Motorole G5S Plus, rewelacyjnie mi się sprawuje i bardzo dobry aparat.

Ale to … 1200 zł !

Na portalu aukcyjnym można kupić nową za 750zł, ja kupiłem nową za 550zł.

To uprzejmie podaj link do nowej G5S Plus za 750 zł.

Teraz akurat nie ma za 750,ale za 800zl to spokojnie.

Nie ma to jak kupić telefon niespłacony u operatora przez poprzedniego właściciela i któregoś pięknego dnia obudzić się z blokadą IMEI.

Play i Orange nie blokują imei

Gadasz głupoty…

Połowa wątku to rozwodzenie się nad Xiaomi, którego autor nie chciał, co już na początku zaznaczył - moc bezsensownego polecania Xiaomi jest silna.

Z mojej strony polecam P10 Lite lub LG Q6. Tego drugiego miałem przyjemność konfigurować w tym tygodniu jako że to był świeży zakup członka rodziny. 3 GB RAM, 32 GB ROM, ekran 5,5’ 18:9 FHD+, Snapdragon 435. Telefonik bardzo przyjemny, dobre aparaty, płynne działanie, prawdopodobnie dostanie Androida 8.0.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/lg-q6-vs-huawei-p10lite/

Oba telefony spokojnie do wyrwania w Twoim budżecie czy to na allegro, czy to w sklepach internetowych.

SD435 ? To jest obecnie “sensowny” zakup ? “Telefonik bardzo przyjemny” ? Przecież tu tak naprawdę nie chodzi o markę tylko o to “kotku co jest w środku” i za ile to kupimy . Zdaje się , że kupujący jednak pod wpływem rzeczowych argumentów uwzględniających ograniczenie finansowe przestał odrzucać ofertę XIAOMI .

A co chcesz dostać w kwocie do 900 zł? Porównywałem tego Xiaomi z tymi dwoma telefonami - ekran straszny, aparat, jak wielu recenzentów wspomina słaby. Gdzieś ciąć musieli. Miałem te trzy telefony jednocześnie w ręku - Xiaomi na starcie odpadł za ten ekran. I jak wcześniej Ci wspomniano - aze to nie jest pozytywnie odbierany sklep. Zawiodłem się na tym telefonie jak go wziąłem do ręki, a tak zachwalali tego Xiaomi. Uparli się wszyscy na tego SD435, a to wcale nie jest zły procesor jak wymagasz ogólnej płynności telefonu. Bardziej wymagające gry to tylko taki bajerek.

SD435 to mało wydajny układ nadający się do telefonów HD za max. 550 zł . To , że firmy takie jak ASUS , MOTOROLA , SAMSUNG itd. chcą za telefon z takim układem ~1000 to sobie mogą chcieć , ale ja tego nie “łykam” i każdemu tłumaczę , że jest to zakup nieopłacalny ! Kto tobie każe kupować w AZE ? Jest jakiś przymus ? Ile to razy mam pisać ?

Ten “mało wydajny układ” jest w LG Q6 z ekranem Full HD+ i działa tam bardzo przyzwoicie. Zrozum, że nie każdy potrzebuje flagowca i flagowej wydajności.

Sam mam Helio P20 w Sony XA1 i uwierz lub nie, ale prędkość działania smartfona jest więcej, niż dobra. MediaTek nie jest taki zły, jak go malują. Owszem, jak chcesz wgrywać custom romy, to odpada, ale do większości zastosowań Helio P10 czy Snap 435 są OK.

Ale ma określoną kwotę pieniędzy i chodzi o to , żeby za nią kupić coś sensownego !
Koniec tej pustej gadaniny !
SD435 (450) to telefon dla seniora .

435 jest w Redmi 4X który kosztował wcześniej 1000-600 i jest szybkim procesorem

jeśli chcesz coś szybszego to proszę kupić Note 4 :wink:

Jestem zdania, że lepiej wziąć telefon bardziej rozpoznawalnej firmy gdzie tnie się trochę bardziej rozsądnie. LG Q6 czy Huawei P10 Lite to bardzo dobre telefony, gdzie niemal nic nie rozczarowuje jeżeli popatrzymy na kwotę zakupu. Początkowa cena LG Q6 - 1400 zł była wygórowana, ale obecnie za ok. 850-900 zł to bardzo dobra oferta. Co do SD 435/430 moja luba ma Zenfona Max ZC553KL. Telefon działa nad wyraz dobrze, a w cenie 1000 zł z takim aparatem, ekranem i ogólną funkcjonalnością było warto. Xiaomi to dobre telefony, ale przez ekran i jako taki wygląd traci na pierwszym wrażeniu.

Za tą bardziej rozpoznawalną markę musisz dopłacić i to nie zawsze korzystnie. LG to nie jest rozsądna firma, o czym świadczą jej niewielkie udziały w rynku i olewanie wsparcie nawet dla flagowców.

SD 435 to jest SOC co najwyżej pod czystego Androida i do rozdzielczości HD, oraz dla mało wymagających.
Jak chcesz żeby jako tako działało to bierzesz co najmniej 625.

Zachwalasz ten ekran w Q6, ale to też nic specjalnego, tyle tylko, że ma wąskie ramki.

Dlatego warto przeczekać początkową cenę, bo bardzo szybko leci ona w dół. W średniej półce na aktualizacja większą niż o jeden numerek andka nie ma co liczyć także po prostu warto brać najświeższy model (Q6 to III kwartał 2017). Co do SD 435 nie jestem się w stanie zgodzić. Miałem do czynienia z kilkoma telefonami na tym chipie i do codziennego użytku jest bardzo wystarczającym procesorem. Ja nie podpieram tego tym co wyczytałem w necie, ale tym, że realnie miałem i mam do czynienia z telefonami opartymi o ten SoC. Dla przeciętnego użytkownika jest to wystarczający chip, który spełni jego wymagania w kwestii Facebooka, kilku kart w przeglądarce, prostych gierek itp. Jeżeli ktoś oczekuje czegoś więcej od smartfona to w cenie do 1000 zł niewiele znajdzie.

I nie zachwalam ekranu w LG. Po prostu na te telefony, które widziałem wyglądał mi na najlepszy pod względem kolorów i jasności.

Osobiście jakbym miał teraz kupować smartfona to raczej nie zadowoliłbym się półką cenową do 1000 zł. Dla mnie smartfon ma być czymś więcej i nawet SD 625 nie wystarczyłby mi. Mając obecnie SD 808 nie wyobrażam sobie brać coś słabszego.

Nie zrozumiałeś. Sprawdź jak LG spieszy się z aktualizacją do 8.0 dla G6. Nawet budżetowe Xiaomi już dostały

To nie tylko LG ma jakieś obsuwy z 8.0, ale fakt mają taką sobie politykę aktualizacji, jednakże w segmencie średnim sytuacja wygląda bardzo podobnie w telefonach różnych producentów. Samsung J3 2016 w Europie np nie dostał Androida 6.0, gdzie w USA był fabrycznie z nim sprzedawany. J5, A3 itd. też dostają najwyżej jedną dużą aktualizację i tez zazwyczaj później od flagowców. Jeżeli kupujemy średniaka czy budżetowca dla aktualizacji to należałoby się zastanowić czy to aby na pewno słuszne podejście. Teraz i tak jest trochę lepiej, bo android dostaje częściej aktualizacje bezpieczeństwa bez zmiany numerka. Ja jednak przede wszystkim patrzę na ogólną funkcjonalność telefonu w danej cenie aniżeli na to czy dostanę nowy numerek andka. Przyzwyczaiłem się raczej do tego, że 2 lata, to taki typowy okres jakiegoś tam wsparcia.

Xiaomi mnie ostatecznie rozczarował i jakoś nie mam specjalnie zamiaru się nim interesować w przyszłości. Zobaczymy co będzie za jakieś 1,5 roku jak moja L950 straci całkowicie wsparcie ew. się zepsuje. A nie powiem rozpieściła mnie swoją jakością wykonania i wydajnością, a sam W10M jest dla mnie bardzo przyjemnym, prostym systemem bez wodotrysków i cukierkowości jaką ma android.