Ten kod w CSS jest zbędny, a link 1 ma kolor czerwony dlatego, że link do 2 nie działa (to znaczy skrypt nie wie, ze jest na stronie nr 2) - zrobiłeś te wpisy w .htaccess o których pisałem?
Sprawdzałem i jedynie mam taki tylko zapis z .hatccses
Order allow,deny
Deny from all
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php [QSA,L]
Czy masz tylko jeden plik .htaccess w całym serwisie?
Pokaż kawałek kodu pliku ksiega.php, gdzie jest przypisanie wartości do zmiennej $strona (3 linijki przed aż do jej z przypisaniem i jedna następna).
EDIT: nigdy nie “bawiłem” się mod_rewrite, ale wygląda na to, że ten wpis w pliku .htaccess załatwia całą sprawę i przekazuje parametry wywołania do pliku index.php (główny plik formatki w templates), który potem wywołuje ze stosownymi parametrami poszczególne skrypty *.php (księga.php, uzytkownicy.php, itp.). To mi wygląda na Joomlę (ona też tak to robi).
Myślę, że wystarczy jak podasz linijkę z pliku ksiega.php, w której jest
$_GET
np coś takiego:
$strona = $_GET['page'];
I o parametr tego $_GET[] się rozchodzi (jaką tam wartość używają). – Dodane 20.12.2012 (Cz) 23:35 – Być może wystarczy zmienić kod w linijce (plik uzytkownicy.php)
if (isset($_GET['strona']) && is_numeric($_GET['strona']))
na następujący:
if (isset($_GET['uzytkownicy']) && is_numeric($_GET['uzytkownicy']))
@Darom82 - z tego, co widzę u Ciebie na stronie, to już działa. Prawdopodobnie zmienna $strona była ustawiana wcześniej przez skrypt w index.php w głównym folderze templatki i zbędne/błedne było przypisanie jej wartości z $_GET.
Zmiany robisz w pliku uzytkownicy.php, który trochę inaczej wygląda - chodzi o dodanie wpisu
tuż po końcu tabeli i zakończenie tego DIV’a przed końcem sekcji . Klasę pages możesz nazwać dowolnie (byle się nie powtórzyła), dodatkowo musisz dodać do CSS (style.css) poniższy wpis
.content div.pages {
margin: 4px 0 0 28px;
}
Dzięki temu możesz sobie regulować położenie tekstu “Strony: 1 2” - kolejne wartości to zgodnie ze wskazówkami zegara odstępy od góry, prawej strony, dołu i lewej strony - u Ciebie ważna jest góra (według mnie napis jest ciut za blisko dołu tabelki - dałem 4px) oraz lewa strona (28px).
Pablo_Wawa zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko już ładnie działa tak jak trzeba. Także dziekuje Ci bardzo serdecznie i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia Ci życze