Nvidia GeForce 7600GS problem z obrazem i kartą


(Krzysztof199229) #1

Witam :slight_smile:

Mam karte GeForce 7600GS na PCI-EXPRES i mam możliwości podłączenia jej na dualu ale na

złączu nie mam zworki gdyż nie mam drugiej takiej karty :smiley:

I mam pewien problem :expressionless:

Gdyż jak właczam komputer i ładuje się windows xp to pokazuje okno ładowania a nagle

znika obraz i w monitorze miga lampka on/off na zielono i czasem sam się restartuje :frowning:

A jak zainstaluje win xp na nowo to karta działa i jest obraz ale w niektórych miejscach

jest on paskowany i różno kolorowy ale wyraźny :o

A po zainstalowaniu sterowników do tej karty i po restarcie komputera przy oknie

ładowania systemu znika obraz i w monitorze miga lampka on/off na zielono i czasem sam się restartuje :frowning:

Co zrobić ?

Da się to jakoś naprawić ? :?

A jak się da to jak ?

Prosze pomóżcię [-o<


(Chojinka) #2

karta spalona. włącz w trybie awaryjnym i bedzie działać. nic więcej nie zrobisz, pozostaje wymiana


(Pablo79) #3

Raczej grafika do wymiany, bo chyba nic więcej się z nią nie da rady zrobić.


(Krzysztof199229) #4

A nie dało by się wymienić procesora gdzieś w komputerowym lub innej części w tej karcie ?

A wymiana oprogramowania i/lub biosu w karcie by nie pomogło ?


(Pablo79) #5

Wymiana procesora GPU w karcie, to raczej niemożliwe.

Jakie niby chcesz oprogramowanie wymieniać na tej karcie :?:

Ewentualna wymiana BIOSU też nic tu nie da, jeżeli karta uległa uszkodzeniu.


(Krzysztof199229) #6

Ale jak mogłą uledz uszkodzeniu ? :?:

Moim zdaniem jakby uległa uszkodzeniu to by wgl nie było obrazu :wink:


#7

krzysztof199229 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Sebix99) #8

no racja w ogole by nie bylo a masz inna? kup może tania karte słabą i sprawdz może wina płyty głównej


(Krzysztof199229) #9

Jak podłączyłem kartę do innego kompa to wszystko było i chodziło normalnie

tylko po zainstalowaniu sterowników znowu przy ładowaniu systemu gaśnie monitor

i miga w nim lampka na zielono :expressionless:

Ale nim zainstalowałem sterowniki na win xp to wszystko normalnie chodziło i karta też :-o

-- Dodane 01.03.2011 (Wt) 15:24 --

A co do płyty głównej , to jak mogła by być wina płyty ? jak z nią jest wszystko okey