O ile lepsze od 7900gt?

a ile lepsza jest GTX 260 od 9800gtx+?

Dodane 08.02.2009 (N) 12:57

i czym sie rózni zwykła wersja od tej core 216?

zwykła jest w 65nm i ma 192 szadery core 216 ma 216 szaderów i jest w 55nm

http://pclab.pl/art33645-6.html

ja sobie na nią ostrze zęby :smiley: już kase odłożyłe. i słyszałem że si świetnie kręci i dorównuje prawie 280 GTX

widze że lubisz przepłacać bo zapłacisz 200zł za 5% max 10% więcej wydajność + obsługe physyx którą na razie wykorzysta tylko mirrors edge \

wolałbym juz w tym momencie zbierać na gtx285 czyli najmocniejsza kartę na rynku nie licząc kanapek

gtx260 przy tanim 4870 jest bardzo nieopłacalną kartą 1100zł ? toż to śmiech na sali :smiley:

radeon fan :expressionless:

gościu ten komp ma pociągnąć nowe gry za 3 lata więc pakuje wniego troche kasy, a do tego czasu physx bedzie obsługiała prawie każda gra

do tego czasu ta karta pewnie będzie śmieciem

wiesz że sam sobie zaprzeczasz?? (spójrz na swój podpis)

gdy kupowałem swoją fx 5200 była hitem takim jak teraz GTX 280. Niestety TERAZ jest śmieciem. :expressionless:

ta jestem fanem ale pojęcia wydajność/cena a w tym wypadku to albo ładuj kase w gtx285 albo bierz o połowę tańszego radeona

A on cena/jakość.

Ja też wole to drugie.

Szczególnie że wydajność była na poziomie GF4 MX440 a radeon 9500 był dużo wydajniejszy

Raczej fan przepłacania i nvidii, bo jakość jest tak samo dobra

Lol, nVidia wepchnęła się w PhysiX, który jest zwalczany przez znacznie popularniejszego Havoca, który jest w obsłudze AMD, dlatego Radeony nadal nie ustępują GF-om.

BTW, cenowo GTX 260 Core 216 równać się będzie HD 4870 i 8600GT, więc fail.

8600 GT? dobrze sie czujesz??

HD4870 do 3d a 8600GT do fizyki

w czym jakościowo ati ustępuje nvidi ? tym że nie zapłacili za physyx ?

raczej nie

czy może tym że wcześniej wprowadzili na rynek karty w 55nm ?

jakość/cena w przypadku nvidi to akurat za kolorowo nie wypada bo jak powtarzam jednym physyxem nie można tłumaczyć różnicy w cenie ponad 200zł

ale pewnie mi wytłumaczysz co jest nie tak z radeonami chętnie posłucham wielkiego eksperta jakim jesteś

Kur… Scorpio parę postów temu podawał link do artykułu, gdzie do HD 4870 dokoptowali na drugi slot 8600GT i działało w ten sposób PhysiX w grze, ten, na którym tak bardzo ci zależy (nie wiem czemu, Havoc lepszy…)

OMG tylko że ja nie mam zamiaru 2 kart kupować już to mówiłem

A może napisz dlaczego ??

Bo jak kupie 8600gt i hd4870 to zapłace tyle co za jedną evega gtx260 core 216

A kto ci każe?!

Po prostu podałem ci alternatywne rozwiązanie dla tego dziadowskiego Core 216.

BTW, po co ładować się w PhysiX, skoro jest Havoc?

a co masz do core 216? sam masz radeona ze śmietnika :-x

jak ci sie nie podoba moj core 216 to problem