Obraz nie mieści się na ekranie

Witam posiadam telewizor Funai
Model: LT7-M22BB
i problem polega na tym ze gdy podłacze konsole lub komputet obraz nie mieści sie na ekranie jest za duzy o jakies 0.5cm z kazdej atrony przez co na pc nie widac np połowy paska skrótów i tak dalej … w ustawieniach TV nie ma nic w zwiazku z rozdzielczością ekranu … ma ktos jakies pomysły bo ja juz czuje sie bezradny …

Z góry dzieki za pomoc …

Kalibracja by go jakoś na bok lewy / prawy przesunęło opcjonalnie może coś pokombinować z proporcjami np. 14:9?

A jak to kalibrowac jak w opcjach tv nic nie ma ? :frowning:

1 polubienie

Nie masz żadnej zakładki “obraz”?

Ja w takiej mam np. resetuj i obraz mi się z PC wyrównuje lub mogę manualnie przesuwać z opcji zaawansowanych.

W zakładce obraz mam tylko ostrosci kolory itp

1 polubienie

A jak restet robie jeat to samo

1 polubienie

obraz
obraz

Chyba że nie ma to racji bytu z konsolą / wejściem komponent.

Manty mają podobne problemy, ale ten Funai za to więcej możliwości kalibracji w zależności od źródła sygnału i wejścia > http://212.85.106.168/UserFiles/att.php?att=66&file=plik1 < instrukcja w pdf, strona 16, próbuj pokombinować ze wszystkimi ustawieniami. To co pokazuje jest w zoomie. Poprzełączaj ileś tam razy, za którymś powinien złapać właściwy aspekt.

1 polubienie

Ogólnie to ja jie mam takich opcji w menu :confused:

To może inaczej podpinaj konsole jak ma inne wyjścia sygnałowe i najwyżej dokup odpowiedni kabel?

Masz na pilocie.

Na pilocie przycisk aspect a ja odpalałem menu z pilota z telefonu poszukam baterri do pilota i powiem wam co udalo sie zrobic :))

1 polubienie

Po zabawie przyciakiem aspekt po wszystkich rozdzielczosciach kazda jest za duza a opcji kalibracji nie mam ://

W takim razie kombinuj tak jak radzi krystian3w. Ja miałam tylko problemy z podłączeniem dekodera do takiej klasy tv kablem hdmi i dopiero po pewnym czasie złapał tzw. pełny obraz. W konsoli musisz mieć ustawiony “hd ready” na wyjściu. Ja akurat konsoli nie podłączałam, to nie mogę dokładnie doradzić.

1 polubienie