Od tygodnia internet przestaje mi działać po kilku minutach


(Kasiahabrych) #1

Od tygodnia internet przestaje mi działać po kilku minutach, po restarcie jest jak nowy. Kompletnie się na tym nie znam, więc proszę kogoś o sprawdzenie moich logów z hijacka.

Z góry dziękuję! :wink:

http://www.wklej.org/id/536260/

-- Dodane 27.05.2011 (Pt) 19:39 --

Zrobiłam też skan Sophos Anti-Rootkit i dostałam coś takiego jako warning :

Failed to query live registry key \HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Perflib\009. You may not have access rights to the whole registry.


(system) #2

Witam

uaktualnij sobie przegladarke do wersji ie9

-- Dodane 27.05.2011 (Pt) 20:18 --

Witam

uaktualnij sobie przegladarke do wersji ie9

tak na wszelki wypadek zrób pełne skanowanie tym

http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte ... 13117.html

jeśli znajdzie jakąś infekcje to usuń

P.S.

to co podał kolega Kamil w 7mce troszke inaczej sie robi

Start->Panel sterowania->Menadzer urzadzeń i tam klikasz kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej

następnie klik prawa mysz na głowny kontroler USB właściwości i zarzadzanie energią odhaczasz ten ptasiek i ok


(Kasiahabrych) #3

Malware już leciał, nic nie znalazł. Okej, odhaczyłam tego ptasiora i czekam. Mam nadzieję, że wreszcie mój problem ustąpi...

dziękuję bardzo :slight_smile:


(system) #4

tylko wiesz,że tę gęś trzeba odhaczyć na wszystkich głównych kontrolerach usb


(Kasiahabrych) #5

tak też zrobiłam, od tamtej pory internet śmiga, dziękuję bardzo i oby problem nie powrócił :slight_smile:

-- Dodane 27.05.2011 (Pt) 22:46 --

jednak problem nie zniknął, niestety...


(system) #6

Witam

sprawdź kompa tym programikiem

http://www.programs.pl/program,1708,The_Cleaner.html

jeśli nic nie wykryje to wina może leżeć u dostawcy internetu