serwer dziala na porcie 80, 7171,3306
a jak mam to zrobic:
‘zrób po prostu przerowania na ten samo port’
serwer dziala na porcie 80, 7171,3306
a jak mam to zrobic:
‘zrób po prostu przerowania na ten samo port’
zrzut ekranu, co ustawiłeś
zrzut ekranu z zakładki “Zapora”
wyłącz całkiem testowo zaporę w Windowskie
jak wspomniał roobal - pokaż na jakim porcie masz uruchomioną tą swoją stronę (uruchom ją i pokaż zrzut ekranu)
Daj zrzut ekranu ustawien ZAPORA (firewall) z Twojego routera.
Teraz zrzut z “przekierowanie portów”
Pokaż jeszcze NAT.
Masz internet z plusa ? Masz wykupione zewnętrzne ip ?
Mam z plusa
nie wiem czy mam zewnętrzne ip wykupione
Zgodnie ze stroną plusa http://www.plus.pl/dla-firm/uslugi/publiczny-adres-ip jeśli nie masz wykupionej usługi to współdzielisz ip z innymi użytkownikami. Więc nie jesteś w stanie postawić jakiegokolwiek serwera bez w/w usługi.
Chyba, że utworzyć vpn np poprzez hamachi - wtedy łączysz się przez ip nadane przez program, jednak osoby chcące się z twoim serwerem połączyć będą musiały być w twojej sieci.
IP może i publiczne tylko jak bardzo okrojone?
już nie wiem co robić.
Macie jakieś pomysły może da się to jakoś zrobić ?
Z tego co wyczytałem w sieci publiczne ip bez dodatkowej usługi dostępne jest tylko w opcji dla firm. Zawsze możesz zapytać na ich forum, może coś ostatnio się zmieniło.
Jak wspomniano, nie masz takiej możliwości w Twojej usłudze mobilnej. Możliwością jest wykupienie taniego hostingu i tam wgranie swojej strony. Jak to jakiś serwer Tibia, to więcej wiedzy Ci będzie potrzebne.
Ciekawi mnie ten tekst, daj zrzut ekranu - bo albo ja mam złe informacje, albo ty wprowadziłeś tą wypowiedzią wszystkich w błąd.
Chodzi o zrzut ekranu z przeglądarką, po wejściu w adres 95.40.87.40
To nie router tylko proxy / firewall plusa więc jedyne co ci zostaje to zewnętrzny serwer lub vpn