Mam problem. Słuchałem sobie Comy i normalnie wszystko było ok, ale w pewnym momencie mp3 zaczęły mi… nie wiem jak to nazwać… “trzeszczeć” tak jkaby były uszkodzone. Restartowałem kompa, reinstalowałem kodeki, próbowałem innych odtwarzaczy. Dźwięki ogólnie chodzą mi normalnie (w znaczeniu w aplikacjach itd itp). Problem występuje tylko, gdy chcę posłuchać mp3. Proszę o pomoc
@Lilinho a próbowałeś odpalić jakiś inny plik muzyczny np w formacie .wav? Jeżeli trzaski również wystąpią to najprawdopodobniej masz coś z kartą muzyczną. A napisz mi jeszcze jaka to karta, zintegrowana czy na PCI? Warto by było zainstalować najnowsze sterowniki właśnie do karty dźwiękowej.
Nie, z innymi formatami dźwięku jest wszystko ok. Kartę mam zintegrowaną (Realtek AC’97) … Chyba… Bo jak kiedyś przeinstalowywałem stery to szukałem sterów do karty głównej (audio) na stronie Asusa. Zresztą sam zobacz: http://img300.imageshack.us/img300/912/78478104qg5.jpg (Wybacz, ale jeśli chodzi o hardware to ja zielony jestem. :P)
spróbuj jeszcze odinstalować iTunes 7.43, nie instalowałeś czasami jakiś ulepszaczy dźwięku czy czegoś podobnego do winampa? A powiedz mi, próbowałeś wiele utworów w mp3 odpalać tak? Wiem, że to może głupie, ale niektórzy odpalają non stop jeden i ten sam, a może on być uszkodzony Kurcze co to może być… Popytam jeszcze kolegów w serwisie, może oni coś takiego widzieli. Jak coś to dam znać.
Mam ten sam problem Foobar tez sie buntuje. Gdzies czytalem ze to moga byc problemy z ostatnia łatka od Wina, ona blokowała tez firewale Ale to informacje niepotwierdzone:/ Tymczasowo spróbuj odtwarzac w normalnym media playerze (albo classic media playerze), one odtwarzaja normalnie wszystko.