Ograniczenie lub brak łączności ?pomocy ;]


(Tymekxxx15) #1

Siemka

Mam problem z internetem, Jakiś miesiąc temu dostalismy nowy modem poniewaz tamten był przestarzały (tak powiedzieli panowie z "Toya")ale wszystko działało, teraz mamy nowy modem i od tam tego czasu mam coraz częściej problem z netem ;/ nie wiem o co chodzi ;/ pokazuje mi w połączeniu lokalnym ogranieczenie lub brak łączności juz trace cierpliwość !. Żeby nie było tak ptosto to mój komputer jest drugim podłączonym do internetu i internet jest rozzielany przez swicha, W pierwszym "MAC-u" internet jest non-stop ale już u mnie na PC już jak jest to oblewam to z kolegami nie wiem co mam zrobić ściągnąć nowe sterowniki jeśli tak to z kąd ? zmienić modem swicha ? co mam zrobić panowie i panie RATUNKU !!


(Danielm86) #2

zadzwonić do usługodawcy i niech sie tym zajmą. Za darmo internetu nie uzyczaja :wink:


(Tymekxxx15) #3

hmm tylko że internet mam wykupiony na 2 komputery a u nich wyświetla się że wszystko jest O.K ;/


(Frog) #4

tymekxxx , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Danielm86) #5

wrzuć logi z programu HiJack This


(Patman) #6

Mam wrażenie, że nie mówisz całej prawdy - skoro masz modem, to ciężko, żebyś samym switchu rozdzielił połączenie, pewnie ukrywasz jakiś router :wink:. Upewnij się, że kabel sieciowy nie jest uszkodzony, również styki samej karty sieciowej w kompie mogą być "zmęczone" zderzeniami wtyczki kabla z meblami.


(Tymekxxx15) #7

Hmm już prawie wszystko wiem ;] zadzwoniłem do nich i powiedzieli ze modem i swich jesy o.k tylko u mnie jest jakiś firewall blokada;/ i to mi blokuje neta powiedzieli również ze moze znajdować się w programie anty virusowym to go od instalowałem ale nadal nie mam ;/ to wyłączyłem zapory windowsa ale taż nie miałem internetu ;/ wyłączyłem komputer i tak o 20:30 dziś włączyłem i mam ale juz takie cuda sie zdażały ;/ pytanko gdzie i w jakim programie moze znajdować się ten cały firewall ??


(Chillout) #8

Jakie masz programy zabezpieczające?


(Crx113) #9

ograniczenie lub brak łacznosci moze wystąpic po pobraniu SP3. jesli pobierałes niedawno wywal to i pobierz ponownie, ja mam spokój od 3 tygodni


(Gario) #10

moze to co cos dla was :))