Onet.tv - bardzo dziwny i irytujacy problem


(Pgkosz) #1

Witam!

Otóż mam problem z filmikami na onet.tv. Otóż onet widzi, że flash jest zainstalowany problem w tym, że filmiki w ogóle się nie odpalają, wiele osób zgłaszało, ze mają czarny ekran, albo nie mają głosu, u mnie sytuacja jest jeszcze inna bo ekran wygląda tak:

Co ciekawe działają kanały live na onet.tv raz nawet wskoczył mi jeden filmik, ale tylko na chwile i potem znow nie działało

Ponieważ problem wystepuje na wszystkich przeglądarkach stwierdziłem że musi być coś nie tak z kodekami, ale po zainstalowaniu K Lite MegaCodeck Pack jest to samo. Mój znajomy ma tylko te kodeki i flasha i mu śmiga onet.tv, a u mnie jest takie coś :confused:

Dotychczasowe działania:

Zainstalowalem najnowszego Flash Playera

Zainstalowanie WMP Pluginów i WMP 11

Zainstalowanie Flash Playera z Active X

Reinstalacja kodeków

Używam Windowsa XP z SP3 oraz najnowszego Firefoxa (3.5.3)

Jakieś pomysły czy mam po prostu olać tą platforme dla własnego dobra :slight_smile: Zaznacze,że na innych stronach nie mam takich problemów


(Cosik Ktosik) #2

A jak to wygląda w innej przeglądarce?


(Pgkosz) #3

W operze tak samo.

Przed chwilą na przykład znów 1 filmik wskoczył, ale potem znów to samo

-- Dodane 07.10.2009 (Śr) 1:11 --

Ok już działa, problemem okazał się... router UPC... jak ktoś będzie miał coś podobnego to trzeba wyłączyć routerowego firewalla


(leda79) #4

A zainstaluj może Shockwave Player ? drugi link od góry w google.Też mam tylko kodeki k lite mega pack,flash do IE i plugin flash do Opery.U mnie z ta stronka i te filmy bierze 100 % użycia procka dlatego nie korzystam z onet platforma.