Dodam ze zasilacz chyba nie wydala ponieważ czasem odcina prąd w dvd i czasem napęd znika chciałbym także bez problemu wykorzystać zasilacz w grach jak bf 3
po długich gracz komputer wyłącza się i trzeba jakiś czas poczekać aby go ponownie właczyć.
Po co takie “przedrukowanie” usuniętego posta? Post edytowałem, tytuł dostosowałem. Twoim zadaniem jest poprawa błędów w tym zdaniu, tak aby pojawiły się polskie znaki i interpunkcja. Wiesz co grozi za zignorowanie zaleceń.
to wcale nie musi być wina zasilacza, nie ma pewności że to on jest winowajcą a jeśli jest dobry to wymienisz na dobry a problem zostanie
do tego zestawu wystarczy zasilacz 500W a ty masz 600W
sprawdź komputer na innym zasilaczu co najmniej 500W
opis wskazuje na za wysokie temperatury któregoś z podzespołów, zobacz czy wszystkie wiatraki się prawidłowo kręcą i daj screen z HWmonitor
jakby to była wina zasilacza to by nie trzeba było czekać tylko po wyłączeniu uruchomił byś komputer od razu no chyba że się przegrzewa, ale może to być wina przegrzania się tak samo każdego innego podzespołu
Swój poprzedni post usunąłem, zobaczyłem w OP coś innego, przecież Autor ma bardzo dobry zasilacz, popieram kolegę @bart86, wątpię aby PSU było bezpośrednią przyczyną. Choć i w markowych zasilaczach trafiają się czarne owce
dlatego najpierw bym sprawdził kompa na innym zasilaczu wtedy będzie pewność
na czarnej liście też go niema, ma zabezpieczenia, ma pasywne PFC, nie jest to może ferari wśród zasilaczy ale jest ok, ale wiadomo z czasem części się zużywają lub wychodzą wadliwie wyprodukowane i to moze być jego wina ale nie musi
objawy wyglądają mi na przegrzanie bo po samoistnym wyłączeniu się komputera trzeba jakiś czas odczekać, jak coś nabierze temperatury to trzeba czasu żeby ciepło wypromieniowało
Pobierz OCCT i zrób stres test, monitoruj temperatury podzespołów, myślę, że dostaniesz szybką odpowiedź, nadal zgadzam się z bart86, wygląda na przegrzewanie się CPU.
Do jego komputera spokojnie by wystarczył markowy 450W, więcej będzie się marnować, procesora na tej płycie i tak mocno nie podkręci jak by chciał, a że komputer się przegrzewa to i się wyłącza ot takie zabezpieczenie, bardziej wygląda mi to na przegrzewający się CPU/GPU.
z tego co dałeś nigdzie nie widzę jakie były temperatury procesora i grafiki podczas testu, przez 3 minuty nic nie sprawdzisz co najmniej 10 minut testu pod obciążeniem coś już nam powie
OCCT grzeje podzespoły bardziej niż gra i spisuje temperatury w czasie obciążenia, znacznie to lepsze niż BF3 pomysł raczej niedorzeczny
czekam na temperatury w stresie oraz na ocenę zasilacza, czyli niech kolega otworzy budę sprawdzi czy wiatrak w nim się prawidłowo kręci oraz czy nie jest za bardzo zakurzony, przy okazji niech spojrzy na inne wiatraki