Orange Freedom - Nie udało się nawiązać połączenia + XP SP3


(Jacex 28) #1

Witam. Mam Internet Orange Freedom 1Mb/s.

Do wczoraj działał bez problemu, jednak po przeinstalowaniu Windowsa (XP SP3) występuje taki problem, że gdy chcę się podłączyć to wyskakuje komunikat: "Łączenie" a następnie "Nie udało się nawiązać połączenia"

I nie da się połączyć z Internetem.

Mój modem to siemens A100. Przed przeinstalowaniem Windowsa było wszystko ok.

Po podpięciu routera kolegi Internet śmiga aż miło :slight_smile:

Gdy podłączyliśmy mój modem u niego to także Internet u niego na nim działał. Czyli tylko nie działa u mnie na moim modemie.

Co może być powodem tego że na modemie nie działa u mnie a u niego tak ?

Wydaje mi się że czegoś brakuje w moim kompie (sterowniki czy coś innego). Login i hasło na 100% podaję poprawne.

Sterowniki od modemu zainstalowane, od płyty głównej, karty graf. i dźwięku również.

Proszę o podanie jak najwięcej możliwych przypadków jakie Wam przychodzą na myśl, mam nadzieję, że się uda, gdyż przed formatem i reinstalacją systemu było wszystko w porządku.

Z góry dzięki,

Pozdrawiam.


(apanasiuk) #2

a sterownik do karty sieciowej zainstalowałeś?


(Jacex 28) #3

Sterowników do karty sieciowej nie instalowałem tym razem ani nigdy wcześniej i nie bylo wczesniej problemu - jest to modem na USB. Czy sądzicie że zainstalowanie AutoPatchera może pomóc? Albo jakieś inne propozycje? Z góry thx ;]

-- Dodane 18.08.2011 (Cz) 18:18 --

Gdy komp używa karty sieciowej (przy podłączoym routerze) to Internet działa, więc nie może to być wina karty sieciowej ;/

Modem SIemens A100 (usb).

-- Dodane 17.09.2011 (So) 17:25 --

wina leżała w systemie - sterwoniki byly dla win xp sp2. po zmianie z sp3 na sp2 wszystko dziala jak nalezy.