Oryginalny XP Pro SP2, ale bez CD-Keya

Witam, mam następujący problem. Posiadam oryginalnego XP’ka w wersji pro z SP2 po polsku, ale przez pewien czas używałem Visty RC 2 a wcześniej bawiłem się linuksami… i tutaj zonk… kiedy chciałem zainstalować sobie XP (zapomniałem powiedzieć - wersja OEM). No i zadowolony patrze na kompa…a tam nieskodziewajka - zniknęła moja nalepeczka z Windy!! :confused: i w tym momencie flashback - przecież ostatnio wymienialem obudowe (tata mi kupił nowego kompa, a że nasze gusty się raczej średnio pokrywają to stwierdziłem że musze coś zmienić :smiley: ) !!

Tylko i wyłącznie przez Microsoft możesz go odzyskać. Musisz mieć dowód zakupu tego Windowsa. No a starą obudowę z naklejką wyrzuciłeś?? :clever:

Paragon itd gdzieś tam w barku leżą :wink: coś wymyślę… a jak nie no to cóż - trzeba będzie się do Microsoftu przejść czy coś :wink:

Nie ma takiej możliwości

Podałeś linka wiec powinieneś wiedzieć:

"Uprzedzając ewentualne pytania informujemy, że jeżeli etykieta została zgubiona czy zniszczona, nie mamy zapisanego klucza, a oprogramowanie zostało już usunięte z komputera to nie będzie możliwości uzyskania nowego certyfikatu."

Starego też nie (zresztą poczytaj komentarze pod newsem)

Wiem, ale myślałem, że może istnieje jakiś program, który byłby w stanie wyciągnąć CD-Key z płytki :slight_smile:

a masz cały czas zainstalowany ten windows?? jak tak to aida pokaże ci cdkeya… jak nie to sposobu raczej nie ma…

Przecież na płytce nie ma key-a :shock:

Jest program który wyciaga z windowsa cd-key tylko nazwy nie pamietam :-k

Prawdopodobnie jest na vortalu dobreprogramy.pl :-k

Ludzie co wy gadacie !!

Przecież on już Windowsa nie ma na dysku to co wy chcecie zrobic ?? !!

?? :cojest:

Skoro zgubiłeś key i usunąłeś system to przykro mi ale NIC Z TYM SIE NIE DA ZROBIć

To zmienia postać rzeczy

Jeśli to oem od innego komputera to jak chcesz go zainstalować na innym. Poczytaj licencje chłopie.

Dobra, już po sprawie. Wszystko załatwione i z pomocą Microsoft PL uzyskałem nowy klucz… kazali mi podać dużo numerków, ale dali nowy klucz :wink: Tylko mi facet powiedział żebym następnym razem zaglądnął na to co wyrzucam. Dzięki za odpowiedzi i baardzo przepraszam za zamieszanie :slight_smile: pozdrawiam