no wiec tak: przejrzałem chyba wszystkie tematy odnosnie skłądania kompów no i złozyłem sobie taki sprzet. Mam do was takie pytanie co byscie ewentualnie zmienili w tym kompie np grafe,ramy jak tak to na jakie i dlaczego.
Ta karta graficzna, którą wybrałeś w serwisie została wycofana. Tak jak kolega Tobi napisał skorzystaj ze strony http://www.znak.pl.
Jakby ci nie pasowało to wybierz kartę graficzną 7900GS lub Sapphire Radeon X1800 XT 256 MB
Te karty (i Twoja, którą wybrałeś) w zupełności wystarczą aby pograć w najnowsze gry.
Jeżeli chcesz mieć bardziej wydajny komputer zainwestuj w pamięć RAM. Warto juz mieć 1,5 GB lub 2 GB tylko problem jest taki, że ceny pamięci teraz są wysokie. Na razie kup kostkę 1024 MB w trybie dual a pózniej dokupisz drugą taką samą jak stanieją. Najlepiej zobacz w swoim mieście czy w sklepach komputerowych czy nie można dostać taniej niż na stronie http://www.znak.pl
Spadną można jeszcze poczekać, i może uda Ci się uzbierać jeszcze na 1GB Ramu bo 1 GB to już pojawia się jako wymagania minimalne :shock: w grach np. 2 x 1024 GoodRam Pro/PDP Patriot CL 4-12-4-4
przeciez tą grafe mozna przerobic na ge forca 7900gtx który jest o ponad 500zł drozsza od ge forca 7900gto! a co do tej grafiki Galaxy zalman 7600GS 256 ddr 1,2 ns to przeciez słaba grafika a ja chce sobie pograc w najnowsze gry na max detalach!
A przerobisz na 7900GTX z sprzętową obsługą DX10, na 7600 pograsz na max detalach w tego Oblivona czy jak on się zwie, karta grafiki zaraz i tak będzie słaba lepiej zainwestować w ram na tej 7900 pograsz na max detalach parę miesięcy więcej niż na 7600 jak chcesz grać na max detalach dłużej to kup konsole bo komputer po pół roku do gier zaczyna się robić słaby.
tylko ja nie zamierzam przy tym kompie nic modernicowac przez 2 lata. wiec ten GF7600 by mi nie styknął…co to da ze wezme słabszą karte a kupie wiecej ramu. mi sie wydaje ze lepiej miec ten 1gb ramu i dobrą grafe!
Za rok takie będą stały w szkolnych bibliotekach :lol: , jak masz zamiar pograć przez 2 lata to kup PS3 lub X Boxa 360, według mnie ram bardziej się liczy, gry z powodu WinVista zaraz zaczną wymagać DX10 i to sprzętowego i PS w wer 4.0 który obsługują GF8800.