Otwieranie strony


(Gofraime2) #1

:frowning: Tam taki sam problem, jaki miał asziatko. Mniej więcej od pół roku próbuję dostać się na stronę i za każdym razem informuje mnie, że nie można znaleźć serwera. Już byłam przekonana, że po prostu z jakichś przyczyn strona nie działa, a tymczasem dzisiaj dowiedziałam się, że nie tylko, że działa, ale nigdy nie było przestojów, problemów itp. Od razu mówię, że tę informację otrzymałam z Francji, ale to chyba nie ma znaczenia...?

Przeczytałam dokładnie powyższe rady i spróbowałam Firefoxa - wynik ten sam - nie ma serwera. Skonfigurowane połączenie sieciowe. Mam problem tylko z owym Skryptem Autom.Konfiguracji, bo nie wiem, jak i gdzie to znaleźć i ugryźć. :frowning:

Nie wiem, czy można, ale jeżeli proszę o pomoc, to podam adres tej strony (nie będzie to żadna reklama, bo wprawdzie śpiewa jak nikt na świecie, :wink: ale w Polsce prawie nieznany ) http://www.brunopelletier.com.

Przecież to niemożliwe, :o żeby strona działała we Francji, w Rosji, Belgii, a u nas nie! A co dziwniejsze - kiedyś na jednej z polskich stron spotkałam się z wypowiedzią innej osoby, że ta właśnie strona nie otwiera się.

Ja już nic z tego nie rozumiem. Bardzo was proszę, pomóżcie mi to wyjasnić. :cry: :cry:

Tylko - pleeaaaseee - bez fachowych określeń, żebym wiedziała, co z tym fantem robić....

Dzięki od razu! !!

:frowning:


(De Niro) #2

strona http://www.dobreprogramy.pl nie pinguje


(Gofraime2) #3

Dzięki - zrobiłam, ale.... okno się nie zamknęło, pojawiło się czarne okienko z informacją "badanie kontrolne (...) z uzyciem 32 bajtów danych."

I tutaj cały ciąg - kilkadziesiąt napisów "upłynął limit czasu żądania".

Nie wiem :frowning: co to ma oznaczać i dalej nie mam pojęcia, co sie dzieje... :cry:

Czy ja mogłabym jakąś dobrą duszę poprosić o kliknięcie na ten mój adres, czy u kogoś sie otworzy ...? :cry: No i co dalej...? :cry:


(sdar) #4

Z przykrością informuję, że u mnie ta strona również się nie otwiera. Tak więc nie jest to chyba problem związany z ustawieniami Twojego komputera lecz z samą stroną.


(Clubbasse207) #5

hm ... mi ta strona działa ...


(Monczkin) #6

Wydzielono z innego tematu.


(sdar) #7

Rzeczywiście dziwne bo kilkakrotnie wczesniej próbowałem na nią wejść bez skutku a teraz... działa :slight_smile:

Gosia2 - czy nigdy nie udało Ci sie wejść na tę stronę czy kiedys odniosłaś jednak sukces w tym zakresie?


(Gofraime2) #8

Przede wszystkim dzięki, że tyle osób chętnych do pomocy, jest nadzieja, że mądrzejsze głowy coś wymyślą :slight_smile:

Odpowiadając na pytanie - :cry: nigdy nie udało mi się nawet na nią zerknąć. Nawet myślałam, że z jakichś powodów strona została zamknieta. I wczoraj dostałam wiadomość z Francji, że nic podobnego, istnieje cały czas.... :frowning:

To co mam zrobic, żeby u mnie też działalo...? :cry:


(Tomkopi) #9

Nie wiem jakie masz łącze z internetem, ale jeśli masz stałe, to skontaktuj się z administratorem co do skryptu automatycznej konfiguracji, to właśnie admin ci może podać. Ja korzystam z FF i strona którą podałaś w linku na początku u mnie działa.


(system) #10

u mnie ta strona działa bez problemu

ładuje się nawet dość szybko


(Mireczek) #11

U mnie strona działa idealnie pod FF 2.0. Wyszukaj na dysku systemowym pod ścieżką X:\Windows\System32\Drivers\Etc** plik **Hosts i sprawdź, czy nie masz w w/w pliku dodanego adresu IP 209.172.33.38 przekierowanego na 127.0.0.1. Jeśli tak, to wykasuj ten wpis. " X" - Twój dysk na którym masz zainstalowany system. Plik może być ukryty, wtedy trzeba włączyć wyświetlanie ukrytych plików i folderów. :slight_smile: Może też być konieczne ściągnięcie atrybutu - Tylko do odczytu.


(Mail) #12

U mnie jeszcze inny problem.

Wlaczam ta strone: Zawieszka FF.

Zobacze z poziomu IE i podam wyniki :wink:.

Update: Stronka chodzi bez problemu zpod IE, Opery, Firefoxa a nawet Netscape. :stuck_out_tongue: Taze to nie wir, tylko ta strona potrzebuje JAV'y.


(Elenka1984) #13

U mnie również działa bez problemów...

może faktycznie coś ją blokuje z komputera...

Brak Javy?? Może być...

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=40&id=485

Jeżeli to brak Javy... to powyższe linki i zainstalowanie ich zawartości, powinno przynieść efekt...

Nie wiem... nie wydaje mi się, żeby to było kwestią Javy, bo zwykle przeglądarki informują o tym, że ta maszyna nie została zainstalowana, chyba że autorzy strony od razu, na wstępie założyli, że wszyscy mają to poinstalowane...


(Tomkopi) #14

Masz rację przeglądarka powinna o tym zawiadomić>


(Gofraime2) #15

:cry: Mam neostradę. Jest Java. Chciałam zrobić to wszystko co mi kazał Mireczek, ale po otwarciu pliku Hosts (który ma ikonkę :oops: taką z zawiniętym rożkiem i wygląda jak dokument lub nieznany plik, czyli z tymi sześcioma kropkami na kartce) każe mi wybrać program, którego chcę użyć do otwarcia pliku. Tam jest milion programów i juz boję sie coś zmieniac, bo zaraz sie okaże że nic nie będzie działało.... :cry:

:oops: Tylko nie krzyczcie na mnie :frowning: że tak marudzę.... mi wstyd....

ps. po otwarciu tego drivers jest jeszcze jeden plik hosts (kwadracik z czerwonym kółeczkiem) oznaczony jako Plik i Calender ale przy kliknięciu na niego chce sie otworzyć outlook, ale tylko chce bo informuje, że "nie można uruchomic programu MOutl. Nie mozna dokonać importu z pliku calender". To chyba nie o tym mówił Mireczek.... tylko o tym pierwszym Hosts?


(sdar) #16

Możesz śmiało wybrać na przykład Notatnik tylko nie zaznaczaj opcji "Zawsze używaj wybranego programu do otwierania tego typu plików"


(Gofraime2) #17

Taką informację mi pokazuje..... :oops: , więc jest połowa tego o czym pisze Mireczek....

Copyright © 1993-1999 Microsoft Corp.

To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP

w systemie Windows.

Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów

Każdy wpis powinien być w osobnej linii.

W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie

odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone

co najmniej jedną spacją

Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych

liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.

Na przykład:

102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy

38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x

127.0.0.1 localhost

:oops:


(sdar) #18

Plik masz OK

Jest tak jak powinno być :wink:

Co ciekawe u mnie znowu nie ma możliwości wejścia na tę stronę chociaż pół godziny temu nie miałem z tym problemów...


(Gofraime2) #19

Dzięki... no to jak WY nie wiecie, co sie dzieje, to jak ja mam wiedzieć.... :frowning:

:cry: wcale nie jest jak być powinno... :cry:


(Tomkopi) #20

U mnie na 10 prób otwarcia strony 10 udanych, niezależnie czy na IE, czy na FF. Co do skryptu, to jeśli masz do IE to spróbuj w FF wpisać ten sam, tylko końcówkę zmień z dat na pac.