Outlook


(Mathias 14) #1

Gdy pr贸buje wyslac emaila przez outlook'a wyskakuje mi komunikat:

outlook4ze.th.png

Co mam zrobic aby normalnie wysylac wiadomosci?? :?

z gory THX za odpowiedzi :slight_smile:


(El Presidento) #2

Na jakim serwisie konto, od kiedy takie problemy :?


(M a x) #3

w protkole ustawie艅 wpisz poprawn膮 nazwe serwera pop i we w艂asciwosciach w艂膮cz uwierzytelnienie powinno dzia艂a膰


(Mathias 14) #4

Konto mam na wp. Dopiero co zalozylem skrzynke na outlook'u, to byl moj pierwszy email ktorego probowalem wyslac. A i jeszcze jedno, przy wlaczaniu outlooka wyswietala mi sie taki sam komunikat.


(Override) #5

U偶ywaj edycji. Wy艣wietla Ci si臋 to przy w艂膮czaniu bo pr贸buje wys艂a膰 archiwalne wiadomo艣ci. Zr贸b to co koledzy powiedzieli.


(Mathias 14) #6

W protokole ustawien mam nazwa serwera POP3, w wlasciwosciach nie mam opcji uwierzytelniania... :?

Moze powiem tak ze nie mam mozliwosci zaznaczenia opcji uwierzytelnienia , bo jej nie ma...


(lazikar) #7

Wiecej ustawie艅. :slight_smile: tam masz.


(fiesta) #8

Prawid艂owe adresy to:

pop3.wp.pl dla poczty przychodz膮cej

smtp.wp.pl dla poczty wychodz膮cej.

Autoryzacja dok艂adnie opisana jest tutaj:

http://poczta.wp.pl/autoryzacja/czytnik.html?cz=oe


(Mathias 14) #9

Ok, dzieki bardzo. Mam jeszcze jedno pytanko. Czy gdy bede dostawal wiadomosci do outlook'a, to beda tez one w skrzynce na wp ...?? :?


(fiesta) #10

jak przy konfiguracji konta zaznaczysz:

Pozostaw kopie wiadomo艣ci na serwerze to zostan膮.


(Mathias 14) #11

Kurde jednak nie jest ok...usunalem w outlook'u konto i zrobilem nowe. Serwer jest POP3, zaznaczylem opcje uwierzytelnienia i wszystko niby git, ale gdy probuje wyslac wiadomosc pojawia sie komunikat:

outlook032iy.th.png

Ale jest juz postep, nie ma tego komunikatu przy wlaczeniu outlook'a...


(fiesta) #12

Wprowad藕 poprawnie nazw臋 serwera SMTP:


(Mathias 14) #13

Dzieki fiesta pomoglo :smiley: