OutlookExpress6-problem z wysyłaniem wiadomości email


(Wlxvx) #1

Outlook express6 nie wysyła mi wiadomości email z konta O2,z innymi nie mam problemu.Wyświetla się taki błąd:Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'xxxx@o2.pl', Serwer: 'smtp.o2.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10051, Numer błędu: 0x800CCC0E ;(


(Seba86mu) #2

Być może źle skonfigurowałaś serwery w Outlooku dla konta o2. Zobacz poprawną konfigurację -> KLIK


(Kolmar) #3

Dla ustawień SMTP przestaw zabezpieczenia "połączenia szyfrowanego" na TLS.


(Wlxvx) #4

właśnie tak konfigurowałam...najciekawsze jest to,że jak wykasuję konto ,wpiszę od nowa konfigurację,to wiadomość mi wysyła,,,ale po zamknięciu outlooka i ponownym otwarciu problem wraca :frowning:


(Kolmar) #5

Jaki system (w2k, XP ??) i na jakim koncie pracujesz ??


(Wlxvx) #6

rokko:ale gdzie to mam przestawić...?


(Wlxvx) #7

XP home ,SP3,konto Tlenu


(Kolmar) #8

Napisz jeszcze na jakim koncie jesteś, administratora, użytkownika z uprawnieniami admina, koncie użytkownika uprzywilejowanego czy standardowym koncie ??

Dokonasz tego poprzez:

Start -> Uruchom -> control userpasswords2

Drugi wariant - za pomocą Panel sterowania -> Konta użytkowników


(Wlxvx) #9

jestem na koncie administratora


(Wlxvx) #10

ale, ja nie chcę zmieniać żadnego hasła....


(Kolmar) #11

emonica , nic nie musisz zmieniać. Napisałem tak, abyś wiedziała jak łatwo sprawdzić typ konta na, którym obecnie jesteś :slight_smile:

Sprawdź jeszcze raz konfigurację konta (wg tego co podał seba86mu ).

http://www.outlook.pl/forum/viewtopic.php?t=1195

http://www.outlook.pl/forum/viewtopic.php?t=1210

http://support.microsoft.com/kb/302339/pl


(Wlxvx) #12

nic...problem pozostał...dobrze,że mogę wysyłać z innych kont. dzięki za chęć pomocy.pozdr :slight_smile: