Outpost Firewall 1.0 blokuje IE?


(Inecja1910) #1

Jak już pisalam w temacie Outpost Firewall 1.0 blokuje pracę IE (nie wiem czy to dobrze nazwałam?).

Jeżeli w Opcje > Tryb prcy > jest ustawione cokolwiek niż Wyłącz Firewall to przeglądarka IE nie działa??

IE nie ma też w Opcje > Programy > Blokowane, z ograniczeniami lub zaufane...??

Co może byc tego przyczyną??

Bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc..

To wiem... tyle tylko że nie działa przez to net IE nie może znaleźć czegokolwiek.. zachowuje się jakby nie było w ogóle połączenia z serwerem...


(123448) #2

a inna przeglądarka funkcjonuje prawidłowo przy włączonym Outpoście?

czy jak wyłączysz firewall to przeglądarka rusza i pracuje normalnie?

dałeś tutaj znak zapytania. więc to jest pytanie czy tam należy szukaćczy jest blokowane połączenie Ie ze światem czy że procesu Ie nie ma w funkcji blokowanych programów?


(fiesta) #3

Dodaj IE do zaufanych :!: :!: :!:


(Inecja1910) #4

jak wyłączyłam firewalla to przeglądarka ruszyła... a jak włączyłam spowrotem to znów d...pa :frowning:

IE w ogóle się nie pojawia w zakładce > Opcje > Programy > jakiekolwiek.. ,a chyba powinien??


(123448) #5

jak widzisz moderator fiesta bardzo dobrze Ci poradził żebyś dodać IE do programów któe znajdują się w strafie zaufanych.

czy czasami po zainstalowaniu firewalla i uruchomieniu Ie nie pokazał się komunikat informujący czy przepuścić wychodzące połączenie z programu IE czy może zablokować? możliwe że ty wybrałeś słowo blokuj lub anuluj.

Odinstaluj firewall, a następnie ponownie zainstaluj i dodaj IE do programów zaufanych i po krzyku i bólu :wink:


(Inecja1910) #6

Wczoraj już próbowałam ręcznie dodać IE do zaufanych, ale nie pomogło... IE umarł od razu... :frowning:

Ale nie próbowalam jeszcze odinstalowywać firewalla... spróbuję raz jeszcze...

Na razie b. dziękuję :slight_smile: Ale coś mi mówi, że tu jeszcze wrócę z tym problemem...

Pozdrawiam