Outpost


(Piotrekjunior) #1

Mam taki problem. Mialem ZOneAlarm ale go usunalem. W tej chwili mam tylko Kerio 4. zainstalowalem OUTPOST-a i komputer mi zwariowal. Po restarcie wlaczala sie jakas dziwna cala niebieska strona i cos tam sie liczylo od 0 do 100. potem sie zrestartowal i znowu to samo :frowning: Wlaczylem kompa w trybie awaryjnym i usunalem OUTPOSTa. Narazie wszystko dziala. Ale co sie stalo ?? Co ja mam zrobic ??


(Magik) #2

Z twojego postu wynika, 偶e mia艂e艣 uruchomione dwa firewalle jednocze艣nie ??

Mo偶e to jest przyczyn膮 problemu.

A tak wog贸le to po co ci dwa firewalle ?? :o


(Piotrekjunior) #3

Czyli jaki powinienem miec ?? Kerio czy OUTPOST ?? W tej chwili mam Kerio 4


(Magik) #4

I jeden i drugi s膮 niez艂ymi firewallami, tak 偶e to kwestia gustu. Skoro Kerio jest ju偶 u ciebie zainstalowany i dzia艂a, to nie kombinowa艂bym, tylko go zostawi艂.


(Piotrekjunior) #5

Ale jak mialem ZONEALARM to Kerio nic nie wykrywal a Zone 2 razyw tygodniu jakis powazne cos tam znajdowal


(Magik) #6

Pozostaje tylko pytanie, co to by艂o to "jakie艣 tam" ??

Bo r贸wnie dobrze mog艂y to by膰 fa艂szywe alarmy.

Tak jak ci ju偶 napisa艂em, kwestia gustu, kt贸rego chcesz u偶ywa膰. Nie odpowiada ci Kerio, zainstaluj Outposta.

Osobi艣cie u偶ywa艂em i jednego, i drugiego, i oba spisywa艂y si臋 dobrze. Zmieni艂em Kerio na Outposta z ciekawo艣ci, a 偶e nic mi si臋 nie dzieje, to go zostawi艂em (to tak na wypadek w膮tpliwo艣ci, dlaczego zmieni艂em Kerio).

Tylko pami臋taj, nie u偶ywaj dw贸ch firewalli jednocze艣nie, bo to nie ma sensu. To, 偶e ZoneAlarm i Kerio si臋 nie gryz艂y, nie ma nic do rzeczy, bo niekt贸re dzia艂aj膮 razem, a inne powoduj膮 konflikty (czego sam do艣wiadczy艂e艣). Tak samo sprawa ma si臋 z antywirusami.


(Piotrekjunior) #7

DZieki wielkie. Najwyrazniej byl konflikt dlatego wariowal komp :smiley: Jeszcze arz dzieki