P2p i zamulony kmputer


(Mughetta) #1
  • Witam.Zauwazylam już drugi raz po zainstalowaniu programu p2p ze przez kilka dni wszystko smiga super a zaraz potem transfer spada z 56kb/s nawet do 3kb/s :shock: wściec się można Słyszałam że w programach tego typu siedzą jakieś robale Mam avasta i sygete jak również ewido nic mi nie wykrywają, ale zaczyna mnie to wnerwiać już Poza tym dzieją sie jakies dziwne rzeczy np zdeinstalował sie sam skaner online Mam neta przez kablówke 256kb/s Czy mozliwe że przekroczyłam limity transferu? wklejam loga z hijacka i silenta Gdyby ktos mógł mi

  • pomóc byłabym wdzięczna:)


(Gutek) #2

Jest czysto, syfu nie ma, tak czasem jest z p2p

Log z silenta wygląda inaczej http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654


(Myszonus) #3

Jest ok. Syfu nie ma. :slight_smile:


(Mughetta) #4
  • dzieki wielkie chłopaki ale nadal mnie to męczy bo musi być coś nie tak więc jeszcze troche potruje:) tuz przed tym jak zaczeło się chrzanić sygeta wykrywała jakąs aplikację ndisuio ale nie wiem czy to moze miec cos z tym wspólnego ,poza tym w programie procesXp wmiprvse.exe zaznaczony mam na czerwono to tez chyba nienaturalne.?Tak na wszelki wkleje jeszcze loga z tego programu

(Gutek) #5

Nic nie widać.

Wklej logi z gmera - http://www.gmer.net/?lang=pl

  1. Zakładka rootkit=>szukaj (bez zaznaczania opcji pokaż wszystko)

2.Zakładka rootkit zaznaczone tylko usługi i pokaz wszystko


(system) #6

Temat tamten jest w koszu więc powtórze masz prawdopodobnie Gromozon Rootkit i dlatego uzyj tego narzędzia

Gromozon Rootkit Removal Tool

Po usuwaniu wklej nowy log z gmera


(Mughetta) #7
  • ten program nic nie widzi scan finished normaly-taki efekt..Ale na bank cos siedzi czytałam o procesie wimprvse.exe ze niby u mnie jest nie tam gdzie trzeba -nie w system32 a w katalogu wbem i mam go jeszcze w prefetch ale co dalej z tym nie napisano help :slight_smile: i dzięki :slight_smile: