Parę ważnych pytań dot. zakupu lapka

Witam.

chciałbym wyjaśnić na łamach forum kilka dręczacych mnie pytań na które nie znalazłem odpowiedzi.

1. Czy niezintegrowaną kartę można wymienić na inną ? tzn czy np. kupując teraz HD4570 kiedyś będę mógł ją wymienić na np. HD5470 ?

2. Czy to prawda że Acery są awaryjne i słabo ( obudowa) wykonane ?

3. Czy DDR3 jest dużo szybszy od DDR2 innymi słowy czy kupować lapka z DDR3 ( już) ?

4. Czy opłaca się (już) inwestować w BluRay ?

5. Czy kupując lapka z procesorem np. Athlon X2 czy jakiegokolwiek AMD-eka X2 ( analogicznie Intel) będę mógł w przyszłości bądz od razu wymienić go na np. Athlona II X2 bądz X3 , X4 z zegarem ok. 3gHz, słowem jakie gniazdo musi byc aby takowe weszły.

No i ogólnie jakie modele poleciacie do 2 tysiaków max z naciskiem na grafe

PS. Wiem wiem czytałem przyklejony temat " Chcesz kupić lapka zajrzyj tutaj" ale chciałbym poznać indywidualne typy :smiley:

Nie

Nie. To bzdura

Raczej wolniejszy niż szybszy, ale tendecja jest taka, że branża przechodzi na DDR3 i DDR2 z czasem przejdą do historii

Absolutnie nie

Nie

Jeśli laptop ma złącze np MXM i będzie ta karta np na allegro to tak

Acer poprawił się

tak

nie

jeśli będzie pod ten sam socket to tak

Przy dzisiejszej masowej produkcji u każdego producenta mogą trafić się awaryjne egzemplarze. Jeśli już to bardziej bym patrzył na warunki gwarancji i serwis. A same Acery to lapki jak każde inne. Fakt, że tańsze serie jakością plastiku nie grzeszą, ale stosunek cena/jakość jest bardzo dobry.

Owszem, choć np. wątpię by zakup Della zakończył się usterką :slight_smile: