Pasek postępu ładowania strony


(Kpr2877) #1

Witam,

czy jest możliwość stworzenia coś jakby ładowania strony w phpBB by przemo?

Ewentualnie coś w stylu aktywnego ładowania strony, tj. przy ściąganiu np. tego programu - http://www.herbsforlife.nl/download/

Łopatologicznie - gdy załadowano 25 z 50 kb to pasek znajduje się w połowie.

Czy będzie to skrypt php lub czy można coś takiego wykonać w html?

Pozdrawiam :wink:


(Airborn) #2

html jest statyczny, nie wykonasz w nim nic aktywnego

co do problemu, to google i skrypt ładowanie strony i szukasz tego który będzie wyglądał tak jak Ci pasuje


(Skr3czu) #3

Zobacz tutaj:

:arrow: http://webmark.shost.pl/index.php?id=sk ... ytekst22#h

:arrow: http://www.70.pl/main.php?id=101&ktory_art=118

:arrow: http://javascript.reporter.pl/skrypty/n ... oading.php

:arrow: http://javascript.skryptoteka.pl/script ... =30&page=1

Mam nadzieje ,że o to chodziło :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam


(Patrixo) #4

Warto jeszcze zobaczyć to :

http://webmark.webd.pl/?p=3


(adam9870) #5

Może Ci się przydać punkt numer 17 w tym FAQ:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=79822


(Fora) #6

z kodu źródłowego tamtej strony :

i chyba wszystko jasne :wink: