PayPal przelew na konto bankowe z jednoczesną zamianą waluty

Witam.

Na koncie PayPal mam Saldo w PLN a niżej

w tabeli Waluta przy PLN (podstawowa) mam 0 (zero) a przy USD mam ilość dolarów na koncie.

Wszystkie wpłaty jakie otrzymałem na PayPal były w USD.

Jak przelewałem środki na swoje konto bankowe klikałem na “Moje konto” -> “Wypłać” i podawałem kwotę w USD. Kwota w USD była przekazywana do banku i chyba bank w dniu otrzymania USD przeliczał to na PLN i dostawałem na konto w PLN.

Chciałem zapłacić przez PayPal za przedmiot z Allegro ale nie wiem jak. Próbowałem tak jak wyżej na własne konto tylko wpisując konto sprzedającego ale tu mogę przelać tylko w USD a chcę w PLN bo kwotę przelewam co do grosza.

Drugi sposób jaki próbowałem to klikałem na “Wyślij pieniądze” -> “Wyślij pieniądze przez Internet” i tu mogę wpisać kwotę w PLN ale nie mogę wpisać numeru konta sprzedającego. Jest tylko adres e-mail.

Jak płacić przez PayPal za przedmioty z Allegro jeśli przelew ma być na tradycyjne konto bankowe (PayU)?

Ja nigdy tak nie płaciłem, ale napisz do supportu PayPala, może Ci coś odpiszą. Ewentualnie zrób zwykły przelew bankowy (ale to już nie z PayPala).

Dostałem odpowiedź. Z PayPal można przelać tylko na swoje konto bankowe w takiej walucie w jakiej otrzymaliśmy pieniądze (w moim przypadku USD).

Czyli PayPal nie sprawdzi się przy płatnościach z allegro.