[PC] Kupujemy tanio i dostajemy za darmo gry

Za stówkę Horajzon, brać:

Wolfek za 82zł:

Tales of Neon Sea za darmo na Epicu!

Wiosenne zniżki na GOG’u:

Jeszcze 19 godzin przecen! warto się spieszyć, bo jest kilkanaście perełek :slight_smile:

3 out of 10: Season Two za darmo w Epicu!

a za tydzień do zgarnięcia aż 5 gier!

• Deponia: The Complete Journey
  • Ken Follett’s The Pillars of the Earth
  • The First Tree
  • ???
  • ???

Gry nie wart uwagi. Ciekawe kiedy Epic zamknie się.

Deponia - całkiem fajna gierka typu point and click warta uwagi.

40% w Epic ma Tencent więc z takim finansowaniem to Epic może rozdawać gry do końca świata - https://en.wikipedia.org/wiki/Tencent

Wg mnie głównie chodzi o podebranie klientów Steam. Wtedy Tencent powie, ok zamykamy Epic i łączymy wasze konta z dawnego Epic z inną naszą platformą, czyli WeGame.

WeGame ma ponad 200 milionów aktywnych użytkowników (w porównaniu do 125 milionów Steam. Tak więc może tu chodzić o walkę WeGame vs Steam)

Więc mam wrażenie, że w tle toczy się rozgrywa o największą stawkę.

Zgadzam się również, że czasami te gry dają takie, że nigdy się ich nie uruchamia :] no ale taki klimat darmówek. Swego czasu rozdali sporo poważnych tytułów.

1 polubienie

Epic poza rozdawnictwem na ten moment nie ma niczego do zaoferowania. Ceny te same lub wyższe, promocje jakieś dziwne, klient biedny. Ostatnio rozwój EGS wydaje mi sie, że zwolnił. Nie kupiłem tam ani jednej gry, a ostatnio wolę kupować na GOG i jak jest coś na promce co mam na liście życzeń to kupuję tam. 90% gier i tak leci na Steam.

Najbardziej irytuje wyłączność HITMAN 3, brak polskiej lokalizacji gry i absurdalna cena.

Jak firma zapłaci to ma grę na wyłączność.

I ma prawo blokować tłumaczy przysięgłych chętnych na translacje (np. piszą “pro bono only”).

Dziwi mnie kontynuowanie tej praktyki. Swego czasu wyszło, że gry z czasową wyłącznością na EGS sprzedają się nie za dobrze. Ok, pewnie kasa się zgadza, bo EGS podobno płaci sporo, ale to zabija sprzedaż na premierę. Osobiście zawsze czekam, aż gra w końcu trafi na Steama lub na GOG. Tak kupiłem Metro Exodus GOLD za mniej niż 80 zł bodajże i tak prawdopodobnie kupię Control tylko czekam na promkę na GOGu, bo przegapiłem jak był za ~70 zł.

A polska lokalizacja to chyba nie jest wina Epica. Resident Evil Village też nie dostanie polskiej lokalizacji i zdaje sie nawet wydawca nie ma na to wpływu.

Co do ceny Hitmana to widzę 184zł - dali rabat 25% przed premierą, ale to ostatnio dość powszechna praktyka.

1 polubienie

Dziś w Epicu:

a za tydzień Alien Isolation i Hand of Fate 2 :slight_smile:

6 polubień

warta uwagi jeżeli ktoś nie ma

Alien Izolacja już chyba nawet był w Epicu rozdawany.

Tak tak.

Niech ta wiadomość osłodzi Nam wszystkim czas oczekiwania na spóźnioną stronę DP :heart:

za DARMO w Epicu!

2 polubienia

Obcego już drugi raz rozdają, a ja dalej nie przeszedłem.

De facto jak ktoś jest niedzielnym graczem to jak zainstaluje epica to ni musi kupować gier :slight_smile:

Quiplash za free do 26 kwietnia do 19:00

1 polubienie