Pentagram Cerberus p 6343 problem z synchornizacją


(Huberurbanek) #1

Witam , od pewnego czasu mam problem prawdopodobnie z synchronizacją w routerze pentagramu,

router był  sprawdzany u sprzedawcy i niby zrywał tylko połączenie, był też wysłany na gwarancji do producenta i niby działał normalnie , mam drugi router TP LINKA w8951 nd i normalnie działa , no czasami zrywa połączenie ale bardzo rzadko ,

próbowałem szukać pomocy na forum pentagramu ale na żadnym z 5 emaili nie można się zarejestrować tongue.png

A i internet mam od neostrady(orange) i jest to pppoa ADSL , 2 km od centrali kabel smile.png

 

 

nie jestem jakoś doświadczony w tych sprawach więc proszę o jak najłatwiejszą w zrozumieniu pomoc smile.png

 

dane:

http://scr.hu/0w2l/2eu81

 

http://scr.hu/0w2l/y12z6

 

http://scr.hu/0w2l/xkpr1

 

http://scr.hu/0w2l/cno64


(roobal) #2

Pokaż jeszcze parametry linii.


(Huberurbanek) #3

screen jest z innego routera , chyba jest to bez różnicy prawda ?

 

http://scr.hu/0w2l/76wfz


(roobal) #4

Przy wysyłaniu niski SNR i są błędy CRC. Niekoniecznie musi to być problem z routerem, a z linią. Korzystasz z filtrów?


(Huberurbanek) #5

filtry czyli ?

jeżeli chodzi o taki filtr przy kablu telefonicznym to nie korzystam bo jest podpięty przy telefonie :stuck_out_tongue:


(roobal) #6

No o to właśnie mi chodziło. Zgłoś problem dostawcy, niech sprawdzą linię, powiedz że masz sporo błędów CRC przy wysyłaniu.


(Huberurbanek) #7

dzięki za pomoc , jak przyjadą monterzy od lini to dam znać co i jak :slight_smile:


(roobal) #8

Ok.


(Huberurbanek) #9

przyjechali monterzy , na ich mierniku niby wszystko ok , żadnych błędów , pozostaje oddać router do sklepu lub próbować innych opcji w konfiguracji ,

 

A jeśli chodzi o tp linka , mam na nim 6.5 mb prędkości max , a na routerze monterów pokazywało nawet do 13 , czy router może blokować jakoś prędkości łącza ? , panowie powiedzieli żebym ustawił ADSL2+ ale takowa modulacja była odznaczona , więc nie wiem co może być tego przyczyną :stuck_out_tongue: