Php-fusion


(Skip6) #1

mam problem z php-fusion bo po instalacji w Mozilli firefox wszystko było w pożądku ale żadne podstrony nie działały i logowanie również tylko strona główna wchodzi, jak próbowałem otworzyć za pomocą Internet exlorera to pisało że strona nieistnieje. Mam konto założone na lycosie


(lazikar) #2

Możesz podac adres tej strony??


(Skip6) #3

http://members.lycos.co.uk/skip/czarnagrota/html/


(lazikar) #4

Strona działa ale jest problem z bazą. Brakuje np. tej tabeli:

skip_uk_db.fusion_2blacklist

Na początek sprawdz czy w pliku fusion_config.php masz dobre dane.

$dbhost="localhost";

$dbusername="xxxx";

$dbpassword="xxxxxxxxx";

$dbname="fushion";

$fusion_prefix="fusion_";

Zrobiłem screna wygląda to jakbyś miał pare razy to samo. :smiley:

czemu dałes to do folderu html a nie do głównego katalogu??

Plik sa dobrze wgrane???

Instalacja przebiegła bez problemów???

fusiom9nq.th.jpg


(Skip6) #5

w conigu mam to:

<?

// database settings

$dbhost="localhost";

$dbusername="Skip";

$dbpassword="moje hasło";

$dbname="skip_uk_db";

$fusion_prefix="fusion_2";

define("FUSION_PREFIX", "fusion_2");

define("FUSION_ROOT", "/skip/czarnagrota/html/");

?>

a w tej tabeli:

skip_uk_db.fusion_2blacklist

trzeba coś dodać czy ma być pusta??

pliki są dobrze wgrane i instalacja przebiegła bez problemowo


(lazikar) #6

Pokazuje ze jej nie ma. :?


(Skip6) #7

Masz racje nie ma tej tabeli jak ją dodać??


(lazikar) #8

Myślę ze to nie rozwiąze twojego problemu, bo przyczyn jest zapewne znacznie więcej.

Najlepiej będzie jak usuniesz baze danych i przejdziesz instalacje jeszcze raz.

Najlepiej wgrywajac pliki do głównego katalogu. :?


(Skip6) #9

no dobra mam stare konto na lycosie wyczyscze je i zainstaluje jescze raz a tak poza tematem robie gre na gamers fusion ale nie wiem jak ustawić e-maila administratora w pliku config znalazłem to:

// config start


// database connection

mysql_pconnect("localhost","root","");

mysql_select_db("V3");


// odd game settings

$cpass="bob"; //game password, used for updates and other things keep safe

$gamename="GamersRpg.co.uk"; // your game name eg. GamesRpg.co.uk


// $blowfish_secret , this is the secret use to encrypt passwords in the database, do not tell any one this & change it 

$blowfish_secret = "blowfish";


// only edit below here if you know what your doing


// load Smarty library

include('Smarty.class.php');

class Smarty_GamersFusion extends Smarty {


function Smarty_GamersFusion() {

		$this->Smarty();

		$this->template_dir = './templates/en/exo/';

		$this->assign('app_name','Gamers-Fusion');

   }


}

$smarty = new Smarty_GamersFusion;

//$smarty = new Smarty;

//config end 

?>[/code]

Wracajac do tematu php-fusion ti już sobie poradziłem miałes racje trzeba było jescze raz zainstalować a jak wgrywa tam się nowe grafiki??


(lazikar) #10

Adres admina w php Fusion ustawiasz w Panelu Admina >>Ustawienia. :smiley:

Jesli chodzi o grafiki to napisz dokładnie o co ci chodzi. Masz folder images tam sa grafiki. :?


(Skip6) #11

nie chziło mi o php fusion tylko gamers fusion (silnik gry tekstowej)

a z grafikąchodziło mi oto że ściągnełem nowy styl do php fusion

i wrzuciłem do katalogu fusion_themesi co mam dalej zrobić??


(lazikar) #12

Panel Admina>>Ustawienia strony>>Skórka:

Tu zmień.

Co do reszty to nie znam tego niestety.


(Skip6) #13

a czy mogę innym zabronić zmieniania skór??


(Polko P L) #14

poszukaj w panelu admin. jak nie ma takiej opcji to zostaw tylko 1 styl inne usuń


(lazikar) #15

Najlepszym sposobem jest edycja pliku edit_profile.php

Znajdz i usuń ten kod. Linijka od 102 do 109

".LNU_015."
\n";

	for ($count=0;$theme_list[$count]!="";$count++) {

		echo "$theme_list[$count]\n";

	}

	echo "

(Skip6) #16

Dzięki a teraz mam kolejny problem z dodawaniem nowego panelu a więc robie tak:

wchodzę do Paneli i tworze nowy, wpisuje nazwę, w pliku panelu ustawiam none a w treści panelu jest tylko to

openside("name");

  echo "content";

closeside();

potem aktywuje panel i jak wychodze do strony głównej to w miejscu gdzie ma być panel znajduje się taki napis

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /data/members/free/tripod/uk/s/k/i/skip2/htdocs/czarnagrota/side_left.php(24) : eval()'d code on line 1


Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/uk/s/k/i/skip2/htdocs/czarnagrota/side_left.php(24) : eval()'d code on line 3

(lazikar) #17

Nie bardzo rozumiem co ty chcesz zrobić.

Napisz mi prosze gdzie tworzysz ten plik. :?


(Skip6) #18

Panel admina -> panele -> dodaj nowy panel

i trzeba wpisać nazwe panelu, jako plik panelu wybieram none

a w treści jest to:

openside("name");

echo "content";

closeside();

i jak daje na zapisz to w miejscu gdzie ma się pojawić panel wyskakuje mi

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /data/members/free/tripod/uk/s/k/i/skip2/htdocs/czarnagrota/fusion_admin/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 1

Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/uk/s/k/i/skip2/htdocs/czarnagrota/fusion_admin/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 3


(lazikar) #19

Kod powinien być raczej taki.

@openside("name");

  echo "content";

@closeside();

U mnie wszystko działa poprawnie przy twoim kodzie i przu tym co u mnie tworzy. w/w


(Skip6) #20

Nie stety nie dział ale zauważyłem że jak edytuje ten panel to automatycznie po bokach jest dodawane \\ i jak to usuwam i zapisze to znów się pojawiają

Moze to przez lycosa??