[php] wpisywanie zawartośc pliku do zmiennej


(Maciej Szankin) #1

Mam problem z wpisaniem zawartości pliku do zmiennej. Za każdym razem albo nic się nie wyświetla, albo 'Resource id #3'.


(Kutar 0) #2

Pokaż kod albo idź do wróżki


(Maciej Szankin) #3

Już mam.

Próbowałem na różna sposoby, jednym z nich był 'fget'. Dopiero teraz się skapnąłem, że to się pisze 'fgets' :oops:

Dzięki za chęci.


(Droop) #4

wrozka odpowiada :slight_smile: z tego co widac to uzywasz pewnie fopen a potem robisz print a to tak nie dziala fopen daje tylko wskaznik do pliku jesli chcesz dostac zawartosc to nalezy uzyc po fopen fread lub zamiast tego funkcji impode

opisy wszystkich tych funkcji mozesz znalezc na stronie php.net :slight_smile: pzdr

edit: buuu spoznilem sie :stuck_out_tongue: