O ile te “firmowe” mają miejsce/złącza na standardowe zasilacze, niektóre nie mają
Widzę że nigdy nie miałeś biznesowego Della, Lenovo czy HP…
Wiedział byś jakie mają możliwości, jak solidne i stabilne zasilacze tam wkładali, uwierz mi że po tych nawet 15 latach są solidniejsze maszyny niż nowe składaki.
Po co tam pchać 1050 do gier z przed 10 lat?
Nope,
ale mam zasilacz 10+ jeszcze ze stacjonarnego Vobisa.
Nie ja to wymyśliłem, z 1030 by obsłużyło wszystkie, nawet te Wiedzminy, a i problem z W by był rozwiązany chyba ;)Do Obliviona spokojnie by starczyła integra w AThlonie za 250 zł lub ta z A87600.
O własnie, zatem taki poleasingowy Dell z i5 i nawet 250W zasilaczem będzie wystarczający.
Dołożyć SSD, GT1030 i będzie maszynka na długie lata a i problemów ze sterami pod XP być nie powinno.
Co ważne wszystko zmieści się w budżecie a jeszcze zostanie.
Widzę że nigdy nie miałeś biznesowego Della, Lenovo czy HP…
Wiedział byś jakie mają możliwości, jak solidne i stabilne zasilacze tam wkładali, uwierz mi że po tych nawet 15
No właśnie…
-
Widział kolega kiedyś taki korpokomputerek?
Może takie cudo chodzić pięć lat bez przerwy i nic mu nie będzie. Zasilacze tam są przynajmniej w standardzie bronze, a w dellach zwykle gold. -
Po jakiego wuja wkładać kartę graficzną do komputera który ma obsługiwać ploter czy laser?
To ma DZIAŁAĆ, tam ma być minimum elementów które mogą się popsuć, grzać i ciągnąć prąd.
BTW. w przypadku zakupu używanego komputera polecam zakup nowego dysku, najlepiej SSD.
Bo warunki są bardzo dwukierunkowe: ploter + gry
To zawsze można jakąś biurową kartę dołożyć. Ale koszt karty pewnie będzie podobny do kosztu całego PC.
W przypadku rozważania zakupu karty lepiej wziąć komputer w obudowie tower, w obudowach desktop mieszczą się tylko karty niskoprofilowe, trudniejsze do znalezienia, zazwyczaj słabsze i droższe.
Autor chce na tym grać.
Tak jak pisałem grać, ale w te staruteńkie tytuły a karta graficzna moim zdaniem raczej konieczna, ponieważ trzeba w corelu pracować, by dalej mogło iść na ploter termiczny. A przeważnie takie sprzęty są chińskie no to i starszy system potrzebny do obsługi vistę business 64bit już mam od dawna
Czyli bierz jakiegoś poleasinga z quadro lub fire pro.