Pikające urządzenie z wejścia USB


(ixrw0w) #1

Witam,


(MacGregor) #2

Wklej identyfikator sprzętu w google albo go tutaj podaj bo nikt nie będzie tego przepisywał ze zdjęcia…


(ixrw0w) #3

PCI\VEN_8086&DEV_3B64%SUBSYS_83831043&REV_06


(tosiekbu) #4

Podaj model sprzętu/płyty głównej najprawdopodobniej trzeba dograć

Management Engine Interface


(ixrw0w) #5

Moja karta Asus P7H55-M LE/SI /intel H55/ -http://www.asus.com/Motherboards/P7H55M_LE/HelpDesk_Download/


(sloantk) #6

A może uszkodzone jest gniazdo usb, lub urządzenie które do niego podłączasz?


(MacGregor) #7

Sprawdziłeś które urządzenie zmienia swój stan w menadżerze zadań? Poza tym które wykrzykniki zniknęły? Masz ich conajmniej trzy.


(ixrw0w) #8

1 - http://static.pokazywarka.pl/bigImages/6155898/16580230.jpg


(MacGregor) #9

Jaki masz modem USB? Może on próbuje się podłączyć w trybie cd lub jako karta micro sd przez co system go nie wykrywa odpowiednio i powoduje problemy.


(ixrw0w) #10

ZTE ZXDSL 831AII


(MacGregor) #11

Może zwarcie na jakimś porcie usb. Sprawdź czy czasem nie wiadać zeby jakieś piny się stykały albo czy do wejścia nie wpadł jakiś paproch który powoduje zwarcie. Jeśli masz miernik napiecia mógłbyś sprawdzić czy i ono jest odpowiednie.

Poza tym, jeśli masz na tyle czasu (między pojawieniem się i zniknięciem urządzenia) spróbuj w jego ustawieniach (menadżer urządzeń) wyłączyć je lub odinstalować. Jeśli uda się odinstalować to może usunie się jakiś konfilkt sterowników jeśli to to. Wyłączyć to po prostu przestanie pikać bo system nie będzie reagował na to urządzenie. Przynajmniej tak mówi teoria :wink:


(ixrw0w) #12

Przeczyszczę sprężonym powietrzem, bo mam trochę czasu. W domu się kręci małe dziecko, więc mogło coś wrzucić. Miernika nie mam.

Robiłem już. Odinstalowanie przywraca ponowną instalacje niepowodzeniem. Wyłączenie ma dźwięk taki sam i kończący ma inny.


(ixrw0w) #13

Dzisiaj rano pikało jeszcze, a teraz wieczorem jest spokój totalny nie wiem czemu. A zdarzało się że pikało co 30 sec…