Pliki z innej partycji nie działają po formacie


(system) #1

Witam, nie mogę się już kilka dni uporać z odczytem danych w jednym folderze (moje dokumenty) po formacie, był on przeniesiony na druga partycje. Po zainstalowaniu win xp o dziwo sam walczył sie checkdisk z jakimiś błędami. Teraz w każdym obrazie jest "podgląd niedostępny" rar "nie znajduje archiwum, po odpalaniu *.exe uruchamia sie na 1 sek konsola i nic sie nie dzieje. Licze ze pomoże mi ktoś rozwiązać problem być może jakimś program do odzyskiwania danych ponieważ żaden plik nie stracił swojej wielkości mb. Przykładowe zdjęcie którego nie moge obejrzeć znajduje sie tutaj..

Dodam ze dane w moich dokumentach nie były szyfrowane. Pozdrawiam


(Frog) #2

pmattias , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Poza tym na forum używamy polskich znaków (ż, ź, ć, ą, ś itp.). dostosuj swojego posta do tej zasady.


(Do Rejestracji) #3

Odpal jakieś live cd i też sprawdź, czy dane nie są dostępne?


(Gryf00n) #4

np Parted Magic


(system) #5

(Leon$) #6

należy wyłączyć proste udostępnianie plików, a następnie przejąć folder na własność:

Mój komputer>>Narzędzia>>Opcje folderów>>Widok>>Ustawienia zaawansowane>>wyczyścić pole wyboru Użyj prostego udostępniania plików (zalecane)>>OK.

  1. Kliknij PPM na folder, który chcesz przejąć na własność >> Właściwości.

  2. Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk OK w oknie komunikatu Zabezpieczenia (jeśli się pojawi).

  3. Kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie kliknij kartę Właściciel.

  4. Na liście Nazwa kliknij własną nazwę użytkownika, nazwę Administrator, jeśli zalogowano się jako Administrator, lub kliknij grupę Administratorzy.

Jeśli chcesz przejąć na własność zawartość folderu, kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów.

  1. Kliknij przycisk OK.

Jeżeli masz XP Home zrób to w trybie awaryjnym

:slight_smile:


(system) #7

Leon$ zrobiłem wszystko jak jak napisałeś (w trybie normalnym ponieważ mam wersje xp pro) i niestety nie pomogło.

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś spróbował uruchomić przykładowe zdjęcie które podałem wcześniej w url, a dopiero potem odp.