Plyta z xp nie odpala sie przy starcie, auto wylaczanie


(Michal Fedor) #1

najwieksza glupota jaka zrobilem to dzisiejszy wybryk... mialem wersje testowa windows 7 na oddzielnej partycji, nie podobala mi sie to z poziomu xp usunalem ja przez format partycji na ktorej byla ta wersja... nastepnie po restarcie komputer przed rozpoczeciem pracy nadal prosil o wybor systemu pomiedzy xp a 7... zmartwilo mnie to... ale to jeszcze pikus... uznalem nastepnie ze mam za maly dysk na system xp wiec dogralem go sobie na partycje na ktorej wczesniej byla siodemka ale oczywiscie sformatowalem go uprzednio i bylo cacy... pozniej chcialem usunac poprzedniego xp ktory byl na poprzedniej partycji ( wiec tzn ze mialem przez moment 2 xp na kompie) wiec wlozylem plyte z windowsem w celu tylko sformatowania dysku z poprzednim xp... ku mojemu zdziwieniu instalacja nie zaczela sie w ten sposob tylko zaczela sie na nowo instalacja xp, nie wiem gdzie nie wiem bo o nic takiego mnie nie zapytal moj komputer... wiec zakonczylem niepotrzebna instalacje wylaczeniem laptopa... a co sie teraz dzieje?? cyrk... po uruchomieniu kompa uruchamia sie system xp, pojawia sie niebieski ekran i napis 'instalator wylaczy komputer' czy jakos tak.... i komputer sie wylacza... i tak w kolko.... nie wiem co mam robic,... mam laptopa firmy hp model dv9700 ale to pewnie nie jest wazne... moj mail to michal_fedor@wp.pl jak ktos by mogl pomoc mi to bym byl wdzieczny... czekam na odpowiedz... dodamm jeszcze ze plyta z windowsem nie rusza nawet wtedy gdy ustawie w biosie rozruch z plyty na pierwszym miejscu...


(Tomik68) #2

rozumiem że na którymś z dysków jest całe WIN XP całe ... na tej po Win 7? jesli nikt tu nie pomoże pisz jak by co GG :smiley:


(Frog) #3

fedorkie , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Poza tym na forum używamy polskich znaków (ż, ź, ć, ą, ś itp.). Korzystając z przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Michal Fedor) #4

to jest najdziwniejsze ze na obydwoch dyskach jest windows xp caly wiec nie wiem... wiem tylko tyle ze ten z dysku na ktorym byla 7 musi zniknac bo jak sie okazalo nie poszla na nim kopia zapasowa z tego dysku z wlasciwym windowsem i nie wgraly sie sterowniki.... pomieszana jest ta sprawa...